GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία - Τι αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Περιστασιακές λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω του καύσωνα και του γεγονότος ότ...

Περιστασιακές λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω του καύσωνα και του γεγονότος ότι οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε νερό, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν λειτουργούν τα αναψυκτήρια στο Μουσείο και στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Η υπουργός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον κ. Αυγερινό “για την προθυμία και την ταχύτητα με την οποία συνέβαλε στην προσωρινή λύση του προβλήματος. Η προσπάθεια, για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έχει ήδη ξεκινήσει”.

Στην ίδια ανακοίνωση, “υπενθυμίζεται πως στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός- οπλίτης και νοσηλευτής- από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες”.

“Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε εντός 24ώρου, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση