GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποκαλύπτει το ημερολόγιο του Δημήτρη Γραικού

Της Άννας Κανδύλη Για προμελετημένη ανθρωποκτονία του Δημήτρη Γραικού κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου επιχει...

Της Άννας Κανδύλη

Για προμελετημένη ανθρωποκτονία του Δημήτρη Γραικού κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας. Όπως αποκαλύπτει στη Realnews, ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ σε “μαύρα” και, μάλιστα, υπάρχουν αποδείξεις για το χρέος αυτό: Έγγραφες σημειώσεις του Γραικού που βρήκαν τα παιδιά του και παραδόθηκαν την Παρασκευή στην ανακρίτρια.

“Ήθελε να τον σκοτώσει, γιατί αυτά που του χρωστούσε ήταν πάνω από 200.000 ευρώ. Δεν ήταν το ποσό που λέει. Πρόκειται για 200.000 ευρώ τα οποία ήταν ‘μαύρα’. Ο μόνος που μπορούσε να το αποδείξει ήταν ο Γραικός. Υπάρχουν, όμως, και σημειώσεις που αυτός δεν τις ήξερε και τις οποίες δώσαμε την Παρασκευή στην ανακρίτρια. Τις είχε ο Γραικός και τις βρήκαν τα παιδιά του. Φαίνονται από τις σημειώσεις ότι τα ζώα που εσφάγησαν και πήρε ο δράστης είναι αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από αυτό φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Το μεγάλο ποσό που του χρωστούσε από τα ζώα είναι το ‘μαύρο’. Οπότε σκοτώνοντας αυτόν εξαφανίζει και ‘μαύρο’ ποσό”.

Η οικογένεια Γραικού, η σύζυγος και τα παιδιά του, ζητεί να γίνει αναπαράσταση, καθώς πιστεύουν ότι ο δολοφόνος του δικού τους ανθρώπου δεν μπορεί να τέλεσε το έγκλημα μόνος του. Είναι αδύνατον, υποστηρίζει ο κ. Κούγιας, ένας άνθρωπος γερός όπως ο Γραικός να δέχτηκε χτυπήματα “σαν σάκος του μποξ” και να μην αντέδρασε, αφού ο δράστης δεν είχε ούτε έναν μώλωπα. Συνεπώς, σημειώνει, η αναπαράσταση του εγκλήματος είναι επιβεβλημένη.

“Ο δράστης λέει ότι ήταν ένα τυχαίο έγκλημα και όχι προμελετημένο. Ότι μάλωσαν, τον έσπρωξε, τον χτύπησε και το θύμα έχασε τις αισθήσεις του. Ακολούθως, όπως ο ίδιος ο δράστης αναφέρει, έπεσε πάνω του για να τον συνεφέρει επειδή έχασε τις αισθήσεις του και ότι, επειδή έπεσε πάνω του, έχουν πολτοποιηθεί τα πλευρά του θύματος και επλήγη και ο πνευμονοθώρακας, που οδήγησε στην ακατάσχετη αιμορραγία και στον θάνατο. Άρα συνάγεται ότι ο Γραικός θα μπορούσε να σωθεί, αν εκείνος τον πήγαινε στο νοσοκομείο. Η αναπαράσταση γίνεται για να μας πει και να μας δείξει πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος γερός σαν τον Γραικό να δέχτηκε χτυπήματα σαν σάκος του μποξ- χτυπήματα τόσο σκληρά, που να σπάσουν τα πλευρά του - και δεν αντέδρασε. Όταν, μάλιστα, η ιατροδικαστική έκθεση δεν βρίσκει κανένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, όμως βρίσκει πολτοποίηση των πλευρών. Αυτά διαψεύδουν πλήρως την απολογία του κατηγορουμένου. Τα γεγονότα δεν μπορεί να έγιναν όπως εκείνος λέει”.

Κατά τον κ. Κούγια υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η αναπαράσταση του εγκλήματος μπορεί να απαντήσει, ενώ πιστεύει ότι ο δράστης είχε συνεργούς.

“Πώς είναι δυνατόν ο Γραικός, ο οποίος ήταν ένας γερός άνθρωπος, και ενώ ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι συνεπλάκη μαζί του, να μην προλάβει να του καταφέρει ούτε ένα χτύπημα; Όταν πήγαν εκεί να τον ψάξουν συγγενείς τους και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ούτε έναν μώλωπα πουθενά στον δράστη. Άρα, λοιπόν, συμπλοκή δεν υπάρχει. Στην απολογία του λέει ότι την ώρα που το θύμα είναι εκεί και τον έχει πάει στην αποθήκη του, υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο στη μονάδα του, ένας ο οποίος είχε φέρει μπάζα. Συγχρόνως, πώς είναι δυνατόν σε ώρα εργασίας, μεσημέρι, να μην είναι εκεί εργαζόμενοι και να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από μία συμπλοκή, να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από ένα αυτοκίνητο που μπαίνει εκεί, να μην αντιληφθεί τίποτα κανείς από έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός ακόμα και είναι εκεί;”. Όπως σημειώνει ο γνωστός ποινικολόγος, “είμαι βέβαιος για το προμελετημένο. Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον από την ώρα που αποφάσισε να τον σκοτώσει δεν είναι μόνος του και είμαι βέβαιος ότι δεν είναι μόνος του ούτε όταν δέχεται τα χτυπήματα το θύμα. Και το κυριότερο από όλα, σίγουρα δεν έκανε μόνος του όλα αυτά που έκανε μετά”.

Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση