GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωρικάκος για άρση ασυλίας Πολάκη: Θέση αρχής της ΝΔ οι πολιτικοί να κρίνονται από τη δικαιοσύνη

«Στερούνται οποιασδήποτε βάσης και λογικής όλα αυτά (σ.σ που υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή) . Η θέση αρχής της ΝΔ είναι ότι ο...

«Στερούνται οποιασδήποτε βάσης και λογικής όλα αυτά (σ.σ που υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή) . Η θέση αρχής της ΝΔ είναι ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να κρίνονται από τη δικαιοσύνη με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και κρίνονται όλοι οι πολίτες και περιμέναμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με αυτή τη θέση. Αντί γι΄αυτό, ο κ. Πολάκης έκανε σόου στη Βουλή. Δεν μπορεί ο πολιτικός να απολαμβάνει προνόμια και να εξαιρείται των διαδικασιών που αφορούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος .

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμάτων καθώς όπως είπε «το θέμα με τα σκουπίδια στη χώρα είναι τεράστιο. Φαίνεται ότι έχει λυθεί με αποτελεσματικό τρόπο, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και στην περιφέρεια της Ηπείρου. Σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην Αττική υπάρχει τρομερό πρόβλημα , το επίσημο έγγραφο του φορέα που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Φυλής ότι είναι κορεσμένος και είναι ζήτημα αν φτάνουμε μέχρι το τέλος του χρόνου με την υπάρχουσα κατάσταση γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση υποτίμησε τα προβλήματα και το αποτέλεσμα είναι οι εκρηκτικές καταστάσεις σε όλη την χώρα. Χάθηκαν τέσσερα χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής για αυτήν την υπόθεση και δεν υπάρχει πλέον δευτερόλεπτο για να χάσουμε. Υπήρχε περιφερειακός σχεδιασμός τον οποίο η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ τον ακύρωσαν χωρίς να δώσουν κάποια εναλλακτική λύση. Τέσσερα χρόνια χωρίς μία μελέτη, χωρίς μία χωροθέτηση».

«Πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζονται συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα γιατί αυτό δουλεύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας στους δήμους δεν χρειάζονται», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε τον εκλογικό νόμο με όλο το πολιτικό σύστημα, να πάρουμε γνώμες και ιδέες από ανθρώπους που έχουν εμπειρία. Ο εκλογικός θα πρέπει να συνδυάζει την αναλογικότητα και την δυνατότητα να φτιάχνονται κυβερνήσεις, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου εκλογικού νόμου είναι ότι θα διασφαλίζει τη δυνατότητα σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από το τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι θα έχουμε τη συναίνεση όλων των πτερύγων του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση