GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τερέζα Μέι: Εγγυημένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία σε όλα τα σενάρια του Brexit

Τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, είναι εγγυημένα σε όλα τα σενάρια του Brexit, διαβεβαιώνει η Τερέζα ...

Τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, είναι εγγυημένα σε όλα τα σενάρια του Brexit, διαβεβαιώνει η Τερέζα Μέι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ.

«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί και σημαντικοί δεσμοί μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Η συμβολή των Ελλήνων στη ζωή της Βρετανίας είναι ανεκτίμητη. Γι' αυτό έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα σενάρια του Brexit» σημειώνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Αναφερόμενη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Μέι επισημαίνει στην εφημερίδα: «Μίλησα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, για να τον συγχαρώ για την εκλογική νίκη του. Η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γίνει η Ελλάδα ένα επιτυχημένο, εξωστρεφές έθνος, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν μία ισχυρή σχέση που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Συγκεκριμένα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εγώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η διεύρυνση της συνεργασίας μας στο εμπόριο και την ασφάλεια».

Όπως σημείωσε, τέλος, κατά την τηλεφωνική τους συνδιάλεξη διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «η Βρετανία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και να στηρίξει μια πιο εξωστρεφή ελληνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση