GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουτσάς-Φόνσου στον «Βασιλιά Ντο» του Πλέσσα που έρχεται στο «Broadway»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πλέσσας και στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Broadway», Πλέσσας και στην Παιδι...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πλέσσας και στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Broadway», Πλέσσας και στην Παιδική! Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο εν λόγω θέατρο στον σπουδαίο μας δημιουργό κι έτσι ... μαγειρεύει δύο παραστάσεις για εκείνον! Απ’ τη μια, όπως πρώτος έχω προδώσει ανεβάζει την «Παριζιάνα» που έκανε ο μεγάλος συνθέτης με τον σημαντικότατο Γιάννη Δαλιανίδη κι από την άλλη έχει βάλει μπρος να μεταφέρει στο σανίδι το υπέροχο παιδικό βιβλίο του «Βασιλιάς Ντο»που έχει αγαπηθεί πολύ από το αναγνωστικό κοινό! Όπως «αλίευσα»για το ανέβασμα του «Βασιλιά Ντο» έχει κλείσει ήδη τους άξιους Κώστα Βουτσά- Άννα Φόνσου για να υποδυθούν το βασιλικό ζεύγος,ενώ κάνει ζυμώσεις για την υπόλοιπη διανομή.Πάμε να δούμε την υπόθεση;Πάμε!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν Μίμη. Όταν πέθανε η γιαγιά Αθηνά, την οποία ο Μίμης υπεραγαπούσε, το σπίτι για έξι μήνες ζούσε στο πένθος. Το πιάνο ήταν κλειστό ώσπου ένα πρωί ο Μίμης το πλησίασε, το άνοιξε και άγγιξε τα πλήκτρα. Τότε συνειδητοποίησε πως όσο πήγαινε προς τα δεξιά ο ήχος γινόταν οξύτερος, ενώ όσο πήγαινε προς τα αριστερά γινόταν πιο βαρύς. Έτσι μπορούσε να παίζει ό,τι άκουγε.

Μαγεμένος από αυτή την κατάκτηση, θυμήθηκε ένα παραμύθι που του είχε πει ο θείος Τάκης με την ιστορία του βασιλιά που είχε δύο γιους. Όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα όριζε κληρονόμο, βρέθηκε σε δίλημμα: ο πρωτότοκος ήταν γλεντζές, επιπόλαιος, μέθυσος αλλά και ο φυσικός κληρονόμος. Ο δεύτερος ήταν σοβαρός, μελετηρός και ταλαντούχος. Ο καλύτερος θα κέρδιζε τον θρόνο. Ζήτησε λοιπόν και από τους δύο να ξενυχτίσουν ένα βράδυ περιμένοντας τον ήλιο να φανεί. Όποιος ξαγρυπνούσε και τον ξυπνούσε, θα γινόταν ο βασιλιάς.

Ο πρωτότοκος πήρε τους δρόμους και τα καπηλειά και πριν φανεί ο ήλιος κοιμήθηκε. Ο μικρότερος έμεινε στο δωμάτιό του και διάβασε το αγαπημένο του βιβλίο με τους επτά σοφούς του παλιού καιρού. Μόλις φάνηκε ο ήλιος, πήγε στον βασιλιά και τον ξύπνησε. Ο πατέρας του χαρούμενος μάζεψε τους παλατιανούς για να τους αναγγείλει τη χαρμόσυνη είδηση. Έδωσε εντολή στον ωρολογοποιό να κουρδίσει το ρολόι τις εκκλησίας και να ακούγονται μόνο οι χαρμόσυνες νότες, ζήτησε από τον αρχιμουσικό να γράψει για την μπάντα του παλατιού καινούριες μουσικές με χαρούμενες νότες.Τα χρόνια περνούσαν και ο νεαρός βασιλιάς Ντο θυμόταν το γλέντι που είχε οργανώσει ο πατέρας του αλλά και τις συμβουλές που του είχε δώσει για τη σπουδαιότητα της μάθησης. Έδειξε έτσι μεγάλο ενδιαφέρον για τις πρώτες τάξεις του βασιλικού σχολείου και ζήτησε από τον μουσικό ΛΑ-ΛΑ Μαεστρίνι να βρει τρόπους ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας.

Ο Μαεστρίνι και οι συνεργάτες του έφτιαξαν έναν φαρδύ διάδρομο με πλατιά σκαλιά: το μεσαίο σκαλί ήταν το ΝΤΟ, τα κορίτσια ανέβαιναν (ΡΕ-ΜΙ-ΦΑ-ΣΟΛ-ΛΑ) και τα αγόρια κατέβαιναν (ΣΙ-ΛΑ-ΣΟΛ-ΦΑ-ΜΙ-ΡΕ). Παιδιά με ταλέντο ξεχώρισαν αμέσως και έτσι ορίστηκε μια επιτροπή που θα έδινε βραβείο στην καλύτερη μουσική απόδοση. Νικητές ήταν όλα τα παιδιά και στο τέλος της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να οργανώσουν μια μεγάλη συναυλία για να το γιορτάσουν. Και τότε σαν από θαύμα εμφανίστηκε η ποιήτρια Σοφία Φίλντιση και δίπλα της ο Μίμης κρατούσε ένα από τα πιο ωραία τραγούδια του εμπνευσμένο από ένα ποίημα της Σοφίας. Ο κόσμος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό. Την άλλη μέρα οι εφημερίδες του Βασιλείου με κολακευτικές κριτικές ανέφεραν πόσα αγαπημένα παιδικά τραγούδια είναι γραμμένα στις μουσικές νότες.

ΑΞΙΖΕΙ να σημειώσουμε ότι για το φιλόδοξο ανέβασμα του «Βασιλιά Ντο»θα «ντύσουν» οι πρωτότυπες μουσικές και τα τραγούδια που είχε γράψει ο Μίμης Πλέσσας,τα οποία συνόδευαν το βιβλίο του-τότε την αφήγηση έκανε η σύντροφος ζωής του Λουκίλα Καρρέρ και τα κομμάτια ερμήνευσαν οι Φιντέ Κοκσάλ και Σπύρος Κλείσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση