GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Debate Κασιμάτη- Μπουτσικάκη

Σε αντιπαράθεση για το Μακεδονικό και το Ασφαλιστικό ήρθαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡ...

Σε αντιπαράθεση για το Μακεδονικό και το Ασφαλιστικό ήρθαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Πειραιά Νίνα Κασιμάτη καταλόγισε στη ΝΔ «βαθιά υποκρισία στο Μακεδονικό»καθώς όπως τόνισε, «προ πολλού είχε αποδεχτεί μία διπλή ονομασία. Δεν δικαιολογεί τη ΝΔ να κρατάει τη ρομφαία και να το παίζει υπερασπιστής των δικαίων του ελληνισμού γιατί προ πολλού τα έχει απεμπολήσει».
«Με τη στάση του αυτή Κ.Καραμανλή, διασφαλίσαμε τα συμφέροντα της χώρας», ανταπάντησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιά, Χριστόφορος Μπουτσικάκης. «Είναι άλλη μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Βλέπουμε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της κοινωνίας από τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν καθημερινά τον Έλληνα πολίτη. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας έγινε από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. Η ΝΔ ήταν στο ύψος της και τότε και τώρα», πρόσθεσε.
Ωστόσο, η κ. Κασιμάτη υποστήριξε ότι «η αρτιότερη εθνική θέση ήταν του Ανδρέα Παπανδρέου το 1995. Το ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε απειλήσει με βέτο δεν σημαίνει ότι είχε επί της ουσίας τη σωστή εθνική θέση. Οι κυβερνήσεις μετά τον Ανδ. Παπανδρέου έθεσαν τις νάρκες στο θέμα της επίλυσης του Μακεδονικού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεκριμένα δεδομένα μέσα στα οποία κινήθηκε και διασφάλισε την ονομασία Erga Omnes και όχι μία διπλή ονομασία, όπου η ΝΔ πρότεινε. Οι αιτιάσεις μετά Χριστόν της ΝΔ συνιστούν απλώς μία υποκρισία».
«Σημασία έχει ποιος βάζει την υπογραφή, απάντησε ο κ. Μπουτσικάκης. Νόημα έχει τι έχει υπογραφεί, δεν μπορείτε να κατηγορείται κάποια κυβέρνηση του παρελθόντος για κάτι που κάνατε εσείς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουτσικάκης.
Για το ασφαλιστικό, ο κ. Μπουτσικάκης τόνισε ότι «αυτό που έχουμε πει είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε για ένα σύστημα το οποίο να είναι πιο σύγχρονο, θα μπορέσει να γίνει ανταποδοτικό, να βελτιώσει τις δομές υγείας στην χώρα μας και με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουμε τις συντάξεις του μέλλοντος. Δεν θα είμαστε οι επαίτες της Ευρώπης».
«Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εξυγιανθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκαν στον γκρεμό και απειλήθηκαν οι συντάξεις. Τα στελέχη της ΝΔ έχουν μία ''πινοσετική'' αντίληψη και για την οικονομία και το ασφαλιστικό. Αφού κατέστρεψαν τα ταμεία, θέλουν να δώσουν λάφυρο τις επικουρικές εισφορές σε ιδιώτες. Θα προκληθεί μεγάλη τρύπα στα έσοδα», σημείωσε η κ. Κασιμάτη.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση