GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει για τον σεισμό στην Αμφιλοχία ο Ευθύμιος Λέκκας

"Από παρακλάδι του ρήγματος του Οζερού προήλθε ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αμφιλοχία και έγινε αισθητός μέχρι και ...


"Από παρακλάδι του ρήγματος του Οζερού προήλθε ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αμφιλοχία και έγινε αισθητός μέχρι και τον Πατραϊκό", δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής και θεωρεί ότι "πρόκειται μάλλον για κύριο σεισμό, αν και θα παρακολουθήσουμε τη μετασεισμική δραστηριότητα πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μία- δύο ημέρες".
Το συγκεκριμένο ρήγμα του Οζερού δίνει αρκετά συχνά σεισμούς σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και όπως υποστηρίζει "δεν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σεισμική διέγερση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη".
Ο κ. Λέκκας είπε ακόμη ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση