GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου για τη φωτιά στην Εύβοια

Την ετοιμότητα των αρχών, εφόσον παραστεί η ανάγκη, να προχωρήσουν σε εκκένωση κι άλλων χωριών, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ...

Την ετοιμότητα των αρχών, εφόσον παραστεί η ανάγκη, να προχωρήσουν σε εκκένωση κι άλλων χωριών, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Μανίκια της Εύβοιας, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.
Ο κ. Μπουραντάς σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Κίνδυνος υπήρξε νωρίτερα για το Μακρυχώρι και ως εκ τούτου λήφθηκε η απόφαση για την προληπτική εκκένωσή του. Οι κάτοικοι, περίπου 25 με 30 άτομα, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε διπλανό χωριό, όπως εξηγεί.
Ο ίδιος ο δήμαρχος βρίσκεται στα Θαρούνια, απ’ όπου όπως περιγράφει φαίνονται καπνοί από τη φωτιά, αναμένοντας την άφιξη μέσων της Πυροσβεστικής από τη Χαλκίδα, ώστε εάν η πυρκαγιά εξαπλωθεί να προλάβουν να τη σταματήσουν έξω από το χωριό.
Σημειώνεται ότι η φωτιά κατακαίει δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύονται και δίνεται μάχη με τις φλόγες στο Μακρυχώρι, ώστε να μην υπάρξουν ζημιές σε σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση