GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δυνατό “Himmelweg” στο θέατρο “Καρέζη”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία που είχε το σπουδαίο “...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία που είχε το σπουδαίο “Himmelweg» στο Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών, θα... επιστρέψει για περιορισμένες παραστάσεις στη θεατρική Αθήνα από τον Οκτώβριο! Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές μου η παράσταση που σκηνοθέτησε εξαιρετικά η Έλενα Καρακούλη με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά σε ρεσιτάλ ερμηνείας, θα φιλοξενηθεί από τις 7 Οκτωβρίου στο θέατρο «Καρέζη» με το ραντεβού να δίνεται κάθε Δευτέρα-Τρίτη. Πάμε να στα πω όλα για τη δουλειά που κέρδισε κοινό και ειδήμονες και που είχα τονίσει πως έπρεπε να...επιστρέψει προκειμένου να την χαρούν όσοι δεν πρόλαβαν-έκανε απανωτά sold out-αλλά κι όσοι-πολλοί-θέλουμε να την δούμε ξανά!

Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Χουάν Μαγιόργκα

Σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων κοντά στην Πράγα στήνεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Η ναζιστική κυβέρνηση του Βερολίνου επιβάλλει σε επιλεγμένους κρατούμενους να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα αξιοπρεπούς διαβίωσης, για χάρη της κοινής γνώμης.

Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, θορυβημένοι από τις φήμες για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα, επισκέπτονται το Τερεζίν, ένα ιδιόμορφο γκέτο στο οποίο τα πάντα φαίνονται να λειτουργούν «κανονικά».

Επιστρέφοντας από το στρατόπεδο θα καταθέσουν την εικόνα που αποκόμισαν για τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη διαμονή των κρατουμένων.

Το έργο έχει αναφορά στο Ολοκαύτωμα, ωστόσο, δεν είναι μια απλή ιστορική αναπαράσταση των γεγονότων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος είναι πολύ έντονη, αλλά πιο έντονες ακόμα είναι οι νύξεις για το σήμερα. Στο έργο που ευτύχησε στο ανέβασμά του από την Έλενα Καρακούλη συναρπάζει ο Νίκος Ψαρράς με τους εξαίρετους Θανάση Δήμου, Δημήτρη Παπανικολάου στο πλευρό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση