GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα παράνομη Navtex για το «Μπαρμπαρός»

Σε περιοχές του τεμαχίου 9 και του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κινείται από σήμερα το τουρκικό σεισμογρ...

Σε περιοχές του τεμαχίου 9 και του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κινείται από σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός».

Σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε αργά την Πέμπτη η Τουρκία, το «Μπαρμπαρός» με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται, μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Στο μεταξύ, το τελευταίο τριήμερο το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz, κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και σε ακτίνα μέχρι και ένα χιλιόμετρο περίπου από την αρχική θέση που βρισκόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα σε συγκεκριμένο σημείο.

Πληροφορίες του Philenews, αναφέρουν ότι με βοηθητικό πλοίο που θα έπρεπε να εξυπηρετεί το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο – το Fatih (Πορθητής), στην περιοχή κατεβάζουν υποβρύχια ρομπότ ώστε να μελετήσουν την διαμόρφωση του βυθού και να καθορίσουν το σημείο γεώτρησης.

Στην φώτο, με αρ.1 η νέα περιοχή παράνομων σεισμογραφικών με το «Μπαρμπαρός». Με αρ. 2 η περιοχή στην οποία πραγματοποίησε σεισμογραφικές έρευνες το τελευταίο τρίμηνο το ίδιο σεισμογραφικό. Με αρ. 3 η θέση που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih) και με αρ. 4 η περιοχή που βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Yavuz.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση