GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Τέλος” στα σενάρια συγκυβέρνησης με τους Podemos βάζει ο Σάντσεθ - Πώς θα αποφύγει νέες εκλογές

Ο Πέδρο Σάντσεθ βάζει “τέλος” στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τους Podemos, μετά την απόφαση του ακροαριστερού κόμματος να εμποδίσει ...

Ο Πέδρο Σάντσεθ βάζει “τέλος” στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τους Podemos, μετά την απόφαση του ακροαριστερού κόμματος να εμποδίσει τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.

Ο Σάντσεθ, ωστόσο, θα συνεχίσει να εργάζεται με τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να αποφύγει τη διενέργεια νέων εκλογών.

Σε δηλώσεις της, σήμερα, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, τόνισε πως άλλες επιλογές, όπως κοινοβουλευτική υποστήριξη σαν εκείνη που δόθηκε από την ακροαριστερά στους Σοσιαλιστές στη γειτονική Πορτογαλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπορούν να διερευνηθούν στις συνομιλίες με το Podemos τους επόμενους δύο μήνες.

«Προσπαθήσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού και το Podemos την μπλόκαρε. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή... Άλλες φόρμουλες μπορούν να διερευνηθούν, αλλά όχι ο συνασπισμός», είπε η Κάλβο.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τρεις μήνες, το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Σάντσεθ εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Σάντσεθ ασκεί χρέη πρωθυπουργού ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική υποστήριξη ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτή την εβδομάδα έχασε δύο ψηφοφορίες αφού το Podemos δεν έδωσε την υποστήριξή του.

Θεωρητικά, ο Σάντσεθ έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών. Αν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Η Κάλβο είπε πως ο Σάντσεθ «θα συνεχίσει να εργάζεται με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες ώστε να έχουμε κυβέρνηση και να αποφύγουμε νέες εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση