GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου: Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα ξαναγυρίσουμε σε αυτούς που μας κατέστρεψαν

"Έχουμε διαπιστώσει ότι κάτι αλλάζει ενόψει της 7ης Ιουλίου. Υπάρχει μια μεγάλη αγωνία του κόσμου για το μέλλον του, το τι θα συμβεί...

"Έχουμε διαπιστώσει ότι κάτι αλλάζει ενόψει της 7ης Ιουλίου. Υπάρχει μια μεγάλη αγωνία του κόσμου για το μέλλον του, το τι θα συμβεί στις 8 Ιουλίου και μια τεράστια συσπείρωση μαζί μας ακριβώς επειδή υπάρχει ένα έλλειμμα επικοινωνίας των προγραμμάτων, καθώς δεν είναι ξεκάθαρα, δεν αντιπαρατίθενται παρά μόνο με ευχολόγια" τόνισε μεταξύ άλλων στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανίας Κασίμη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου είπε "πιστεύουμε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα προχωρήσουμε με 500.000 καινούριες θέσεις εργασίας, με κατώτατο μισθό 750 ευρώ κατοχυρωμένο που θα προκύπτει από μια ανάπτυξη που θα επενδύει στους μικρομεσαίους και τις εξαγωγές, που θα προκύπτει από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και αν θα έχουμε ένα κοινωνικό κράτος δημόσιο και δωρεάν. Το δίλημμα είναι αυτό ή αν θα ξαναγυρίσουμε σε αυτούς που μας κατέστρεψαν, που υποσχέθηκαν ένα μόνο πράγμα, φοροελαφρύνσεις, οι οποίες είναι τελικά για τον μέσο Έλληνα 130 ευρώ τον χρόνο, δηλ. γύρω στα 10 ευρώ μηνιαίως γιατί ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι μόνο για τα εισοδήματα από 9.000-10.000 και πάνω θα έχει αυτή τη φοροελάφρυνση. Όσο για την ανάπτυξη, λέμε ότι προτείνει το ίδιο μοντέλο που μας έριξε στα βράχια".
Σχετικά με τις επενδύσεις και τις φοροελαφρύνσεις η κ .Φωτίου υποστήριξε ότι "στη ΝΔ λένε ότι μόλις γίνει φοροελάφρυνση θα έρθει επένδυση. Οι επενδύσεις το 2008 ήταν 27 δισ. ευρώ, το 2015 ήταν 17 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις είναι πάλι 27 δισ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ".
Για την ασφάλιση η κ. Φωτίου είπε τα εξής: "Τα παιδιά μας πληρώνουν τις συντάξεις μας. Αν τα παιδιά πάψουν να πληρώνουν το ασφάλιστρο, τότε αυτόματα κόβεται το επικουρικό του πατέρα τους και αυτόματα μειώνεται η σύνταξη. Και συγχρόνως το παιδί αν επιλέξει ιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να πληρώνει και αυτή. Έτσι, αν προχωρήσει η ΝΔ στο σχέδιό της ή θα μειωθεί η σύνταξη ή και τα δυο μαζί δεν γίνονται".
Το σύστημα που προτείνει η ΝΔ κοστίζει 55 δισ. ευρώ συμπλήρωσε η ίδια ενώ πρόσθεσε σχετικά με τα επιδόματα και την κοινωνική πολιτική ότι "Δεν είναι αλήθεια ότι πήραμε λεφτά από τους μεσαίους και τα δώσαμε στους φτωχούς. 1,4 δις ευρώ είναι για τα παιδιά, 800 εκατ. για ανάπηρους, 400 εκατ. για ενοίκιο... όλα αυτά είναι για τα μεσαία στρώματα όχι για τους φτωχούς. Στο ΚΕΑ σήμερα είναι 450.000 άτομα. Οι πολύ φτωχοί μειώθηκαν. Ξέρω τι έλεγε το ΔΝΤ και γι' αυτό ανατριχιάζω με αυτά που ακούω από τη ΝΔ. Τα ακούω double. Το ΔΝΤ έλεγε θα κόψετε τα επιδόματα και θα βρείτε 1 δις ευρώ. Αυτό θα πάει στη φτώχεια και θα τα δώσετε για την ακραία φτώχεια. Έτσι στη ΝΔ μας αντιπαραθέτουν εκθέσεις ιδεών όταν εμείς λέμε συγκεκριμένα πράγματα".
Σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ και το εμπάργκο, η κ. Φωτίου είπε ότι θέματα όπως το εμπάργκο λίγο πριν από τις εκλογές είναι δευτερεύοντα. Για την επιλογή του κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά ότι "ο πρωθυπουργός επέλεξε το πεδίο του αντιπάλου. Αφού δεν θέλουν κουβέντα για τίποτα, πάει κι εκείνος στο πεδίο του αντιπάλου".
Ακoύστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση