GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία-βόμβα για το Μάτι: Ανάγκες εγκαυματιών καλύπτονται από χορηγούς

Ο κ. Δημήτρης Δημητρέλιας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων στο Μάτι, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή...

Ο κ. Δημήτρης Δημητρέλιας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων στο Μάτι, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, κατήγγειλε ότι έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά, οι εγκαυματίες αναγκάζονται να καλύψουν έξοδα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης μέσω χορηγών.
“Αυτό που δεν έχει γίνει είναι να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό η αποκατάσταση. Έχουν βγει 100 – 120 άδειες επισκευής στο Μάτι και όχι ανακατασκευής. Δεν έχει βγει ούτε μία άδεια ανακατασκευής. Άνθρωποι εξακολουθούν να είναι στις κατασκηνώσεις και ευχαριστούμε τον στρατό που έχει κάνει αυτή την παραχώρηση. Μέλη της επιτροπής μας υποκαθιστούν τον κράτος. Για παράδειγμα, με τους εγκαυματίες τρέχουμε εμείς να βρούμε χορηγούς να καλύψουν υλικά και φάρμακα τα οποία δεν καλύπτονται από το κράτος. Και ευχαριστούμε πάρα πολύ και όλους τους χορηγούς οι οποίοι μας έχουν στηρίξει απίστευτα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρέλιας.
“Υπάρχει ιατροφαρμακευτικό υλικό που δεν καλύπτεται από το κράτος και καλύπτεται από χορηγούς. Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους φέρουμε σε επαφή. Οι εγκαυματίες, εννοώ αυτούς που νοσηλεύτηκαν για πάνω από 48 ώρες, και από τους οποίους γύρω στους 10 έχουν πρόβλημα και βιοποριστικό αλλά και τρομερά έξοδα διότι χρειάζονται νοσηλεύτριες στο σπίτι, φυσιοθεραπείες. Όλα αυτά δεν καλύπτονται από το κράτος”, πρόσθεσε ο κ. Δημητρέλιας αναφέροντας ότι οι χορηγοί είναι “επιχειρήσεις, ιδρύματα και ενώσεις κοινωνικής ευθύνης”.
Σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν οι πυρόπληκτοι στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: “Είναι μία επιστολή που στείλαμε σαν συντονιστική επιτροπή καλωσορίζοντας τη νέα κυβέρνηση και ζητώντας να συναντηθούμε προκειμένου να δούμε πού έχουν μείνει τα θέματα, να ενημερώσουμε αναλυτικά διότι σε όλους αυτούς τους 11 μήνες έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά σαν συντονιστική επιτροπή και πιστεύουμε ότι τα θέματα τα ξέρουμε καλύτερα και από την προηγούμενη και από αυτή την κυβέρνηση προκειμένου να τους βοηθήσουμε”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση