GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας: Εξοικονομήθηκαν 13,1 ευρώ από τη νέα συμφωνία της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων

Εξωπραγματική και ωρολογιακή βόμβα για τα θεμέλια της ΕΡΤ ήταν η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague 1,2 και Footba...

Εξωπραγματική και ωρολογιακή βόμβα για τα θεμέλια της ΕΡΤ ήταν η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague 1,2 και Football League, που έκανε παραμονές των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε πως "η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μηχανισμός ούτε μικροκομματικής προπαγάνδας, ούτε εξαγοράς ψήφων. Η προηγούμενη κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ΕΡΤ και για τα δύο. Στην προσπάθεια εξαγοράς ψήφων χρησιμοποιήθηκαν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου. Στις 5 Ιουλίου 2019, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργοποίησε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΡΤ, αλλά και του ποδοσφαίρου.

Υποσχέθηκε συνολικά 63,2 εκατ. ευρώ σε Superleague 1, 2 και Football League για να μεταδώσει η ΕΡΤ για την τρέχουσα σεζόν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους, ποσό πέρα από κάθε λογική και εξωπραγματικό για τα δεδομένα της ιδιωτικής τηλεοπτικής αγοράς".

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως "για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης οι πολίτες, η μετάδοση ολόκληρου του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 είχε στοιχίσει στην ΕΡΤ 10 εκατ. ευρώ, ενώ με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει σήμερα ταμειακά διαθέσιμα μόλις 88.000 ευρώ".

Συμπλήρωσε ακόμη ότι "είναι προφανές ότι η εκμετάλλευση των χρημάτων της ΕΡΤ, δηλαδή των φορολογουμένων, για κομματικό όφελος, βρίσκει αντίθετη τη νέα κυβέρνηση. Για αυτό, η Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2019 των μετόχων της ΕΡΤ Α.Ε. εξουσιοδότησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να επαναδιαπραγματευτεί χαμηλότερο τίμημα με τις ομάδες της Superleague 1 & 2, «με στόχο τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού προγράμματος για την ΕΡΤ και τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση των πόρων της, δηλαδή των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων»".

Είπε πως στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης η ΕΡΤ υπέβαλλε νέες μειωμένες προσφορές και "δημιουργήθηκε το περιβάλλον να υποβληθούν στις ομάδες προτάσεις και από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά. Έτσι, αναφορικά με τη Superleague 1, αποδεσμεύθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και 'Αρης, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ διαπραγματεύτηκε και πέτυχε χαμηλότερο τίμημα με τις τέσσερις ΠΑΕ (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός), με τις οποίες η ΕΡΤ είχε προσυμφωνήσει από πέρσι να μεταδώσει και φέτος τους αγώνες τους.

Συνολικά, η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Έτσι εξοικονομήθηκαν για τους φορολογουμένους 13,1 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου και 35,1 εκατ. ευρώ έναντι των προεκλογικών υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης".

Τέλος ανέφερε ότι "με τον ίδιο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της ΕΡΤ αλλά και την καταβολή δίκαιου τιμήματος για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα συνεχίζονται οι συζητήσεις και με τη Superleague 2".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση