GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ράνια Οικονομίδου γίνεται... Νόρα 140 ετών στις «Κούκλες» του Ανδρουλιδάκη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πώς θα «χτυπά» και στο έξοχο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» και στις ισχυρότατες «...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πώς θα «χτυπά» και στο έξοχο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» και στις ισχυρότατες «Κούκλες» η σπουδαία Κυρία του θεάτρου μας Ράνια Οικονομίδου; Μέχρι σήμερα ήξερα πως η άξια πρωταγωνίστρια θα παίξει στην επανάληψη του θαυμάσιου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» που θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του «μετρ» Δημήτρη Μαυρίκιου!

«Έσκασε» όμως η είδηση ότι θα την χαρούμε και στις κατά Ανδρουλιδάκη «Κούκλες» που θα ... επανακάμψουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά λόγω της καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας που είχαν πέρσι... Το έψαξα λοιπόν και έμαθα!

Στη δεύτερη παραγωγή θα υπάρξει ... κινηματογραφικά η Οικονομίδου, μέσα από μια ιδιότυπη ... παρέμβαση που αποφάσισε ο δημιουργός της παράστασης! Πιο αναλυτικά; Η Ράνια θα... εμφανιστεί μέσα από μια οθόνη στη δουλειά ερμηνεύοντας σε μια ταινία μικρού μήκους, την αληθινή Νόρα Χέλμερ, από το Κουκλόσπιτο του Ίψεν, ετών ...140 παρακαλώ! Πάμε και στα υπόλοιπα...

Η παράσταση που προκάλεσε πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επιστρέφει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Νικόλας Ανδρουλάκης προχωράει ακόμη περισσότερο στο Θέατρο της Πραγματικότητας που οικοδομεί τα τελευταία χρόνια, σε μια παράσταση που ενώνει το αισθητικό σύμπαν ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης με τη δραματουργική συνθήκη της γυναικείας συνύπαρξης σε ένα σπίτι διαγωνιστικού ριάλιτι σόου. Με μια εντεκάδα γυναικών να παίζει με τακτικές ποδοσφαίρου και σκηνοθεσία ορχήστρας.

Μια παράσταση που αφηγείται συλλογικό ασυνείδητο της γυναίκας. Για όσα βροντοφωνάζουν όλοι. Και όσα δεν τολμά να ψιθυρίσει κανείς. Η παράσταση που συμβαίνουν όλα στ' αλήθεια επιστρέφει.

Μεταξύ των νέων μελών του θιάσου θα είναι η περσινή νικήτρια του next top model, Ειρήνη Καζαριάν, σε ένα τεράστιο προσωπικό στοίχημα του δημιουργού, καθώς και η πιο καταξιωμένη Ελληνίδα youtuber, η ηθοποιός Άννα-Μαρία Βέλλη, στην πρώτη της μεγάλη θεατρική πρόκληση. Όλα αυτά σε έναν θίασο με πέντε απόφοιτες του Θεάτρου Τέχνης, μεταξύ των οποίων η πολλά υποσχόμενη Άλκηστις Ζιρώ (την είδαμε πρώτη φορά στο φετινό Ου Φονεύσεις) καθώς και η αγαπημένη -και πρόσφατα μαμά- Δώρα Σαμψώνα, που κάνει την επιστροφή της στο θέατρο.

Από τις περσινές Κούκλες θα κάνουν την επανεμφάνιση τους η Αναστασία Παντούση, η Ναταλία Δήμου, η χορογράφος Έμιλυ Νικόλα και η βασική συνεργάτης της καλλιτεχνικής ομάδας του Νικόλα, η ηθοποιός και συγγραφέας Αντιγόνη Σταυρόπουλου. Πάμε «πακέτο»; Φύγαμε!Άννα-Μαρία Βέλλη, Ναταλία Δήμου, Άλκηστις Ζιρώ, Ειρηνη Καζαρίαν, Αναστασία Παντούση, Χριστίνα-Άρτεμις Παπατριανταφύλλου, Δώρα Σαμψώνα, Βίνα Σέργη, Αντιγόνη Σταυρόπουλου! Συν η χορογράφος Εμιλυ Νικόλα και η σοπράνο Ζωή-Αγγελική Καραγκούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση