GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πνίγηκε 19χρονος στην Πιερία - Είχαν απεργία οι ναυαγοσώστες

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι πνιγμοί στη χώρα μας. Το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 19χρονος τουρίστας από τη Σερβία ανασύρθηκε χωρίς τις α...

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι πνιγμοί στη χώρα μας. Το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 19χρονος τουρίστας από τη Σερβία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την ολυμπιακή ακτή της Πιερίας, μπροστά από τον άδειο πύργο του ναυαγοσώστη. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αποχή των ναυαγοσωστών από την παραλία της Κατερίνης, λόγω οικονομικής διαφοράς μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας και του δήμου.

Ο δήμος Κατερίνης εξετάζει τώρα μέσω της νομικής του υπηρεσίας αν θα στραφεί νομικά κατά της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την “προσωρινή αναστολή των εργασιών ναυαγοσωστικής κάλυψης” των ακτών του δήμου Κατερίνης, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντί της. “Με την κάλυψη των οφειλών από το δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει μιλώντας στη ThessToday.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας, Βασίλης Λάμπρου, η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις 21 Αυγούστου, αφού πρώτα ενημέρωσε εγγράφως τον δήμο. Όπως σημειώνει, από τις αρχές της σεζόν μέχρι και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει τα συμφωνημένα χρήματα τα οποία πρέπει να καταβάλλονται μηνιαίως.

“Από τις 4 Αυγούστου μας υπόσχονται ότι θα πληρωθούν από μέρα σε μέρα οι οφειλές προς την εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν έγινε μέχρι και σήμερα”, αναφέρει ο κ. Λάμπρου και συνεχίζει λέγοντας πως “ουδέποτε ζητήθηκαν παραπάνω χρήματα από αυτά που είχαν ήδη συμφωνηθεί και είχαν καθοριστεί από τον ίδιο το δήμο εξαρχής και όχι από εμάς”.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, οι ναυαγοσώστες που απασχολούνται για την κάλυψη των αναγκών για τις τρεις δημοτικές κοινότητες (Κορινός, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή) είναι 18 στους πύργους, τρεις στο ναυαγοσωστικό σκάφος που είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, ένας επόπτης και ένας διαχειριστής της όλης διαδικασίας που απαιτείται.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Κατερίνης υποστηρίζει πως ήταν θέμα λίγων ημερών η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Τσουκάλης μιλώντας στην ιστοσελίδα ThessToday.gr, πράγματι καθυστέρησε η πληρωμή αλλά δεν έφταιγε ο δήμος αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν έστειλε την επιχορήγηση στην ώρα της.

“Δεν υπήρχαν χρήματα γι’αυτό δεν έγινε η πληρωμή στην ανάδοχο εταιρεία το πρόβλημα ωστόσο θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταβληθούν τα λεφτά έως και την ερχόμενη Τρίτη”, διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος.

“H υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης μας υποχρέωσε να αυξήσουμε τους πύργους από 10 σε 18, οπότε ανέβηκε το κοστολόγιο. Επίσης, αυξήθηκε και ο χρόνος που οι ναυαγοσώστες απασχολούνται στις παραλίες της Κατερίνης κατά ένα μήνα. Έτσι, το κόστος μεγάλωσε και σήμερα είναι 300.000 ευρώ” τονίζει.

Τέλος ο κ. Τσουκάλης άφησε αιχμές για μονοπώλιο από την πλευρά των ναυαγοσωστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σημαντικά οι αμοιβές τους και οι δήμοι να αδυνατούν να καταβάλλουν εγκαίρως τα χρήματα.

Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση