GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφει ο εφιάλτης στη Μασαχουσέτη - Περισσότεροι από 300 λευκοί καρχαρίες στις παραλίες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

To καλοκαίρι του 1916 έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των Αμερικανών που έχουν να λένε στα παιδιά τους και από γενιά σε γεν...

To καλοκαίρι του 1916 έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των Αμερικανών που έχουν να λένε στα παιδιά τους και από γενιά σε γενιά για το πρώτο θύμα λευκού καρχαρία στις παραλίες του Νιου Τζέρσι. Ο 25χρονος χρηματιστής Τσαρλς Βάνσαντ ήταν το πρώτο θύμα. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις. Η επίθεση καρχαρία στην παραλία του Νιου Τζέρσι ενέπνευσε την ταινία "Στα σαγόνια του καρχαρία" του 1975 από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ταινία που στοίχειωσε τα όνειρα πολλών κολυμβητών έκτοτε.

Φαίνεται όμως πως η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς το καλοκαίρι του 2019 στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης, εκεί όπου γυρίστηκε η περιβόητη ταινία εμφανίστηκαν περισσότεροι από 300 λευκοί καρχαρίες που πλέουν πολύ κοντά στη στεριά και είναι άκρως επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.

Οι Αρχές έλαβαν άμεσα μέτρα κλείνοντας από τον Ιούλιο έως τις αρχές Αυγούστου περίπου 60 παραλίες.

Επίσης, τοποθέτησαν νέες προειδοποιητικές πινακίδες ώστε να ενημερωθούν οι λουόμενοι και να μην διακινδυνεύσουν τη ζωή τους. Παράλληλα ενημέρωσαν τους ναυαγοσώστες και τους εκπαίδευσαν να σταματούν την αιμορραγία που προκαλούν τα σαγόνια του καρχαρία. Μοβ σημαίες με καρχαρίες πάνω τους πλέουν στις περισσότερες παραλίες ενώ έχει δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά, η Sharktivity, η οποία αναφέρει σε ποια σημεία έχουν θεαθεί καρχαρίες ή υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις ώστε να αποφεύγονται οι συγκεκριμένες παραλίες.

Οι σέρφερ τοποθετούν ειδικές συσκευές στην ιστιοσανίδα τους που δημιουργού ηλεκτρικό παλμό ο οποίος υποτίθεται ότι αποσπά τους καρχαρίες, βάφουν με ρίγες τις ιστιοσανίδες τους ή φορούν σκουρόχρωμες στολές ώστε να μην ξεχωρίζουν με φωτεινά χρώματα μέσα στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση