GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στην Κύπρο από τον θάνατο 34χρονης σε τελετή σαμανισμού - Τι είναι το φονικό φυτό Ayahuasca

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από τον αιφνίδιο θάνατο μιας 34χρονης από τη Λετονία που φέρεται ότι συμμετείχε σε μυστικισ...

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από τον αιφνίδιο θάνατο μιας 34χρονης από τη Λετονία που φέρεται ότι συμμετείχε σε μυστικιστική τελετή που έγινε σε σπίτι στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη η Αστυνομία της Κύπρου προχώρησε στη σύλληψη μιας 50χρονης εγκύου από τη Ρωσία με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου «λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης».

Η 34χρονη, την περασμένη Τρίτη είχε μεταφερθεί αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό της. Όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση στην οποία θα γινόταν τελετή με χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, την οποία ονομάζουν "τελετή εξαγνισμού ψυχής και σώματος". Σε όσους συμμετείχαν φέρεται να προσφέρθηκε ρόφημα το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α και σύμφωνα με μαρτυρίες, η 34χρονη κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις της.

Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κύπρο, φέρνουν από την Κολομβία ένα επικίνδυνο βότανο, το λεγόμενο «Ayahuasca», το οποίο αναμειγνύουν με άλλες ουσίες και πιστεύουν ότι φτάνουν στην έκσταση, όπου απελευθερώνεται το πνεύμα τους από το σώμα τους και έχουν αυτήν τη δυνατότητα της ένωσης με τον πνευματικό κόσμο. Το εισιτήριο για τη συμμετοχή στην τελετή ήταν 150 ευρώ, ενώ η 50χρονη ύποπτη που συνελήφθη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα. 

«Τα τεκμήρια που έχουν ληφθεί από τη σορό της 34χρονης από τη Λετονία στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Οι περισσότεροι από τα περίπου 20 άτομα που συμμετείχαν στην τελετή ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Έχουμε ήδη εντοπίσει 5-6 άτομα από τα οποία λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία για ένας 40χρονος από την Κολομβία, το οποίο φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή. «Το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία θα ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και της Europol για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του», τόνισε ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης στο ΚΥΠΕ και πρόσθεσε ότι «εξ όσων γνωρίζουμε, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου εξήγησε τι ακριβώς είναι ο σαμανισμός και πώς γίνεται η τελετή του. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Active εξήγησε ότι κεντρικό πρόσωπο είναι ο Σαμάνος ή Μάγος, ο οποίος - σύμφωνα με αυτούς που συμμετέχουν στις τελετές - έχει τη δυνατότητα να ανέβει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, να επικοινωνήσει με πνεύματα και να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τον πνευματικό κόσμο. «Αυτό γίνεται με την τεχνική της έκστασης», τόνισε.

«Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την κατανάλωση ουσιών. Οι συμμετέχοντες φέρνουν από την Κολομβία ένα επικίνδυνο βότανο, το λεγόμενο Ayahuasca, το οποίο αναμειγνύουν με άλλες ουσίες και πιστεύουν ότι φτάνουν στην έκσταση, όπου απελευθερώνεται το πνεύμα τους από το σώμα τους και έχουν αυτήν τη δυνατότητα της ένωσης με τον πνευματικό κόσμο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμανισμός οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο, καθώς υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Κυριάκου.

Πηγή: ΕΡΤ/ ΚΥΠΕ/ PHILENEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση