GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτάμηνο του τρόμου στην Κρήτη: “Μετρά” 47 νεκρούς σε τροχαία - Θρήνος για την 32χρονη Κάλλια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία από τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίω...

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία από τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, το οκτάμηνο του 2019, συνολικά 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 62% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα, πέρυσι.

Πέρσι, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Λιονάκης εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».

Στην κορυφή της λίστας των στοιχείων βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25. Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, και σε τουριστικές περιοχές όπως στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου.

Θρήνος για την 32χρονη Κάλλια

Το 47ο θύμα στη μαύρη λίστα των νεκρών σε τροχαία στην Κρήτη, ήταν η 32χρονη Κάλλια Λάμα, που έχασε τη ζωή της ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν, σόκαραν τους αυτόπτες μάρτυρες, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε η άτυχη κοπέλα καρφώθηκε πάνω σε όχημα που επιχείρησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να κάνει αναστροφή και να μπει από το αντίθετο ρεύμα.

Ο 34χρονος οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε βαρύτατα και δίνει τη δική του μάχη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου επίσης νοσηλεύεται ο 61χρονος οδηγός του αυτοκινήτου.

Η κηδεία της Κάλλιας, μητέρας ενός μικρού κοριτσιού, θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια.

Πηγή: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση