GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών έπληξε τη βορειοανατολική παραθαλάσσια πόλη Γιλάν της Ταϊβάν σήμερα Πέμπτη, ενημέρωσε η μετεωρολογική και ...

Σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών έπληξε τη βορειοανατολική παραθαλάσσια πόλη Γιλάν της Ταϊβάν σήμερα Πέμπτη, ενημέρωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου, πάντως δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είδε κτίρια να ταρακουνιούνται στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων.

Η Ταϊβάν, που παρότι η Κίνα θεωρεί πάντα επαρχία της που έχει αποσκιρτήσει διαθέτει δικό της κρατικό μηχανισμό, βρίσκεται πάνω από τον γεωλογικό χώρο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σεισμός έπληξε το νότιο τμήμα του νησιού το 2016. Για πολλούς στην Ταϊβάν εξάλλου είναι ακόμα νωπό το τραύμα του σεισμού 7,6 βαθμών του 1999 που άφησε πίσω του πάνω από 2.000 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση