GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενισχυμένος κινείται προς τη Φλόριντα ο τυφώνας Ντόριαν - BINTEO

Ο τυφώνας Ντόριαν αναμένεται να ενισχυθεί προτού πλήξει το Σαββατοκύριακο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτ...

Ο τυφώνας Ντόριαν αναμένεται να ενισχυθεί προτού πλήξει το Σαββατοκύριακο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σφοδρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από επικίνδυνους ανέμους έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο καταστράφηκε πριν από δύο χρόνια από τον τυφώνα Μαρία, όμως ο Ντόριαν έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από το νησί, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), το οποίο ήρε την προειδοποίηση για την περιοχή.

Η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες ανακοίνωσε ότι σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας τον τυφώνα «πραγματική άσκηση» για να εκτιμηθεί η ικανότητα του νησιού να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστροφές.

«Η απειλή έχει περάσει», τόνισε.

Εξαιτίας του τυφώνα έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στο Πουέρτο Ρίκο, ένας 80χρονος άνδρας, ο οποίος έπεσε από σκάλα στην οποία είχε ανέβει για να επισκευάσει τη στέγη του σπιτιού του την ώρα που είχαν ξεκινήσει να πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Ο Ντόριαν, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα είναι πλέον τυφώνας κατηγορίας 1, στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενισχυθεί και να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στην Καραϊβική, σύμφωνα με το NHC.

Η πολιτεία της Φλόριντα κηρύχθηκε χθες Τετάρτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της άφιξης του τυφώνα, προκειμένου να είναι «εντελώς προετοιμασμένη για τον Ντόρια», όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες που ζουν σε παράκτιες περιοχές «να κάνουν προμήθειες τροφίμων, νερού και φαρμάκων για επτά ημέρες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, CBS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση