GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τον Πικραμμένο - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε το θάρρος να του πείτε συγγνώμη, αντί να χασκογελάτε; - BINTEO

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Πικραμμένο, με αφορμή το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγω...

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Πικραμμένο, με αφορμή το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Βασιλικής Θάνου.

“Προσπαθείτε να επιβάλετε με τη λογική της ισχύος της πλειοψηφίας διατάξεις που είναι αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επίμαχη διάταξη και έκανε λόγο για υποκριτική στάση για τα περί κομματικοποίησης, “ότι σας έπιασε τώρα ο πόνος”.

Επιμένετε ότι η κ. Θάνου είναι μία κομματική επιλογή διότι διετέλεσε στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, για τις άλλες, δεν έχετε κανένα πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: “Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος, ο αντιπρόεδρος σήμερα, που διατέλεσε στο νομικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εκτός κι αν το ΣτΕ είναι ένας θεσμός που δεν είναι τόσο σημαντικός όσο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα που δεν μπορούν να συγκριθούν, ο κόσμος το έχει καταλάβει” για να προσθέσει ότι σε αυτή την περίπτωση “ισχύει η παροιμία τι σχέση ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.

"Εγώ κ. Τσίπρα πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, μετά από 19 χρόνια περίπου. Κι αν σήμερα βρίσκομαι εδώ, είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε”, κατέληξε.

Μητσοτάκης: Σπιλώνετε ανθρώπους και δεν ζητάτε ούτε συγγνώμη

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα όσα νωρίτερα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. "Η προσωπική ιστορία του κ. Πικραμμένου και το πώς βρέθηκε το 1991 να υπηρετεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τη γνωρίζετε πολύ καλά", είπε.

"Επιλέξατε άλλη μια φορά να αφήσετε υπονοούμενα κατά συγκεκριμένων προσώπων για να πάρετε την απάντηση που σας άξιζε. Είναι ακριβώς η ίδια συμπεριφορά που υιοθετείτε συστηματικά. Να σπιλώνετε ανθρώπους και στη συνέχεια όταν δικαιώνονται, να εξαφανίζεστε και να μην ζητάτε ούτε μια συγγνώμη", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: "Τον κ. Πικραμμένο τον σπιλώσατε επανειλημμένως από αυτό το βήμα. Τα μέσα που υποτίθεται ότι σας πολεμούσαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Τα θυμάστε τα πρωτοσέλιδα για την περίπτωση της Novartis; Τώρα που δικαιώθηκε έχετε το θάρρος να σηκωθείτε εσείς προσωπικά να πείτε σε αυτόν τον άνθρωπο συγγνώμη που σας διέσυρα με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, αντί να κάθεστε να χασκογελάτε στα βουλευτικά έδρανα;".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση