GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Τα πανεπιστήμια ανοίγουν - Δεν θα γίνουν αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων - ΒΙΝΤΕΟ

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη...

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή επί του διυπουργικού νομοσχεδίου και αναφερόμενος ειδικά στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Φέρνοντας το παράδειγμα ενός φοιτητή, είπε ότι αυτός θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότοφ στα υπόγεια.

Μπορεί να πάρει πτυχίο, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα. "Αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό. Η σύγκριση θα είναι συντριπτική γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς", είπε.

Στη συνέχεια, διαμήνυσε πως "δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο" για να προσθέσει ότι "σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση".

"Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή", είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Συνέχισε, δε, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για "ανοχή στην παραβατικότητα". "Επί δικών σας ημερών (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση