GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριπλασιάσθηκε η ραδιενέργεια στη Σεβεροντβίνσκ μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών

Τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου ήταν τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκε έκρηξη σε...

Τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου ήταν τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκε έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυραύλων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της πόλης, Βαλεντίν Μαγκαμέντοφ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα επίπεδα αυτά ραδιενέργειας δεν συνιστούν απειλή για τους κατοίκους. «Δεν υπήρξε καμία απειλή για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Ήταν κάτι που κράτησε λίγο, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα επίπεδα ραδιενέργειας άρχισαν να μειώνονται και αυτήν τη στιγμή είναι στα επίπεδα των επιτρεπόμενων ορίων», δήλωσε ο Μαγκαμέντοφ.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν έξι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση