GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ δρομολογεί η κυβέρνηση

Την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, δρομολογεί από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση. Όπως είχε προ...

Την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, δρομολογεί από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση. Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" η κυβέρνηση θα θέσει ξανά στο τραπέζι τη διαδικασία για πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, της περιόδου 2019-2020, από το σύνολο των περίπου 8,6 δισ. ευρώ που πρέπει να αποπληρωθούν έως το 2024.

Αυτό, όπως είχε επισημάνει ο υπουργός Οικονομικών, θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση, η οποία θα προκύψει από τη μείωση δαπανών τόκων του ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ενημερώσει το Ταμείο ότι προτίθεται να αποπληρώσει πρόωρα 3,7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, δεν προχώρησε ποτέ σε αίτημα προς το ΔΝΤ, το Eurogroup και τον ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση