GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκρέμισε εκκλησάκι που είχε στο κτήμα του γιατί νόμιζε ότι θα πλήρωνε… ΕΝΦΙΑ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Εξιχνιάστηκε ο πρωτοφανής βανδαλισμός εκκλησίας στο Αγρίνιο, Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο χωριό Μεγάλη Χώρα φέρεται να ήταν τελικά ο...

Εξιχνιάστηκε ο πρωτοφανής βανδαλισμός εκκλησίας στο Αγρίνιο, Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο χωριό Μεγάλη Χώρα φέρεται να ήταν τελικά ο δράστης , που με έναν γεωργικό ελκυστήρα «έριξε» τους τοίχους της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στο κτήμα του, με αποτέλεσμα το κτίριο να πληγεί ανεπανόρθωτα και να κριθεί κατεδαφιστέο.

Οι άνδρες της Ασφάλειας στο Αγρίνιο ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για το περιστατικό που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία και την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές οδηγούσαν στον ιδιοκτήτη του χωραφιού και στην 69χρονη σύζυγό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το ηλικιωμένο ανδρόγυνο ήταν οι δράστης βέβηλης πράξης. Οι δυο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν με γεωργικό ανελκυστήρα ολοκληρωτική φθορά σε παρεκκλήσι που βρισκόταν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 68χρονου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» το χωράφι μαζί με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ανήκε εδώ και δεκαετίες στην οικογένεια του 68χρονου. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης από τη δεκαετία του 1980 διατύπωνε την πρόθεσή του να γκρεμίσει το εκκλησάκι που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του. Όμως, οι προσπάθειές του προσέκρουσαν στο γεγονός ότι το εκκλησάκι που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του. Όμως, οι προσπάθειές του προσέκρουσαν στο γεγονός ότι το εκκλησάκι που χτίστηκε το 1969, ήταν και καλής κατασκευής και νομιμοποιημένο , ενώ η μητρόπολη είχε ορίσει και εφημέριο.

Ο ηλικιωμένος δράστης τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας» φέρεται ότι ισχυριζόταν στους συγχωριανούς του πως φοβόταν ότι θα έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους επειδή έπρεπε να το δηλώσει μαζί με το χωράφι στο κτηματολόγιο. Παρά τις προσπάθειές των συγχωριανών του αλλά και της μητρόπολης να τον μεταπείσουν, δείχνοντάς του τους νόμους που αποδεικνύουν ότι τα κτίρια των εκκλησιών δεν βαρύνονται από κανέναν φόρο, ο 68χρονος δεν φαινόταν να πείθεται.

Πηγή βίντεο-φωτο: agrioniotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση