GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός "χτύπησε" την Ινδονησία - Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός των 6,8 βαθμών “χτύπησε” την Ινδονησία, καταγράφουν βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media. Σε ένα...

Τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός των 6,8 βαθμών “χτύπησε” την Ινδονησία, καταγράφουν βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media.

Σε ένα εξ' αυτών, το οποίο είναι τραβηγμένο από το εσωτερικό γραφείων που βρίσκονται στον 11ο όροφο κτιρίου στην Τζακάρτα, φαίνονται τα φώτα και οι οθόνες της τηλεόρασης να ταρακουνιούνται από τον ισχυρό σεισμό, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν σχετικά ψύχραιμοι.

VIDEO: Lights, TV screens swaying in an 11th-floor Jakarta office after a quake struck off Sumatra, Indonesia (📹: Twitter / Alfarabi Nazriza) https://t.co/ArXN9OtAsd pic.twitter.com/BwVW68k9rq

— CNA (@ChannelNewsAsia) August 2, 2019

Σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι παράκτιων περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προσωρινά καθώς υπήρχαν φόβοι για τσουνάμι. Επιπλέον, καταστράφηκαν 34 σπίτια και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε δεκάδες άλλα κτίρια.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι μέσα σε μερικά λεπτά μετά το σεισμό. Ο συναγερμός διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες, με τους κατοίκους παράκτιων περιοχών να σπεύδουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στην επαρχία Μπάντεν της Ιάβας, ένας άνθρωπος έχασε ζωή του από καρδιακή ανακοπή και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. Οι κάτοικοι που μετακινήθηκαν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, μεταξύ των οποίων και 1.000 άνθρωποι που κατέφυγαν στα κυβερνητικά γραφεία της επαρχίας Λαμπούνγκ, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον Ινδικό Ωκεανό σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ στη Σουμάτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση