GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δυνάμεις της Δαμασκού κατέλαβαν την Χαν Σεϊχούν - Για "νίκη-κλειδί" κάνουν λόγο Σύριοι

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ρώσων συμμάχων τους, προέλασαν χθες Δευτέρα στην πόλη στρατηγικής σημασίας Χ...

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ρώσων συμμάχων τους, προέλασαν χθες Δευτέρα στην πόλη στρατηγικής σημασίας Χαν Σεϊχούν, το σημαντικότερο αστικό κέντρο στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ανέφερε μια ΜΚΟ.

Έπειτα από σφυροκόπημα από αέρος και με το πυροβολικό, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να μπουν σε βόρειες και ανατολικές συνοικίες της Χαν Σεϊχούν, αφού οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες υποχώρησαν αφήνοντας τις θέσεις τους σε αυτές, εξήγησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Χαν Σεϊχούν βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο Μ5, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με την άλλοτε συριακή οικονομική πρωτεύουσα, το Χαλέπι, και περνά επίσης από τη Χομς.

Ο διευθυντής του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο για «νίκη-κλειδί των δυνάμεων του καθεστώτος» της Συρίας.

Οι μάχες μαίνονται από την Κυριακή στη Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Πηγή προσκείμενη σε οργάνωση ανταρτών η οποία δρα στην Ιντλίμπ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν συνοικίες στον βόρειο και τον ανατολικό τομέα της Χαν Σεϊχούν, πρόσθεσε όμως ότι οι αντικαθεστωτικοί συνεχίζουν τη μάχη για να τα απωθήσουν.

Στο μεταξύ η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη, καθώς και η παρουσία μιας τουρκικής φάλαγγας η οποία έγινε στόχος βομβαρδισμού, ανέβασαν μια βαθμίδα την ένταση μεταξύ της Δαμασκού και της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση