GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μέτρα για το προσφυγικό - Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Υπό την "απειλή" των επιπτώσεων απο τον πολλαπλασιασμό των προσφυγικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες, με κορύφωση την "από...

Υπό την "απειλή" των επιπτώσεων απο τον πολλαπλασιασμό των προσφυγικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες, με κορύφωση την "απόβαση" της Πέμπτης στην Σκάλα Συκαμιάς, συνεδρίασε, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση προχωρά στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια στον καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα.
Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ειδοποιήθηκε να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι θα υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το δε Υπουργείο Άμυνας, έχει δώσει λίστα με ανενεργά στρατόπεδα, που μπορούν να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες και να δημιουργηθούν νέες δομές, με την τελική απόφαση να ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε πρώτη φάση εκεί θα οδηγηθούν περίπου 1.500 αιτούντες άσυλο, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και φιλοξενούνται τώρα στη Λέσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση