GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί ο Ερντογάν: Παραμένουμε στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας - Δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Βλέπετε όσα συμβαίνουν στην ανατολι...

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Βλέπετε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Στην ανατολική Μεσόγειο με το Γιαβούζ μας, με το Φατίχ μας με το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν είμαστε εκεί. Με δυο πλοία γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών. Τώρα όλοι λένε «τι δουλειά έχει εκεί η Τουρκία» αλλά εμείς συνεχίζουμε τις εργασίες μας και θα τις συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση αποχώρησης. Εμείς ξέρουμε τα δικαιώματα μας και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας αλλά και τα δικαιώματα των ομοεθνών μας στην βόρεια Κύπρο» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στην τελετή για τα 18 χρόνια από την ίδρυση του AKP

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον λεγόμενο Πρωθυπουργό του Ψευδοκράτους, τον οποίο υποδέχτηκε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν, είπε πως «στην ανατολική Μεσόγειο δε θα δεχθούμε να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο που θα αγνοεί την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ». Όσοι προσπάθησαν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας, πήραν το μάθημά τους κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν πήραν το μάθημά τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στην ΕΕ λέγοντας πως «με τη συμπεριφορά της δεν υπερασπίζεται την ισότητα αλλά την ανισότητα στο νησί. Όχι την ειρήνη, αλλά την καταπίεση. Δυστυχώς στα βήματα στα οποία έχουν προχωρήσει η Ε.Ε. και η διεθνής κοινότητα, δεν οδηγούν στη λύση του κυπριακού.»

Μίλησε επίσης για παιχνίδια που στήνει η Λευκωσία με την υποστήριξη άλλων χωρών που δεν κατονόμασε, αλλά και για αποφασιστικότητα της Τουρκίας να παραμείνει στις κυπριακές θάλασσες, στο όνομα του δικαίου όπως ανέφερε. Ενός δικαίου που μόνο ο ίδιος αναγνωρίζει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως αν οι Ελληνοκύπριοι φτάσουν σε ένα σημείο ειλικρινούς και ρεαλιστικού συμβιβασμού, θα ανοίξει ο δρόμος της λύσης που όλοι περιμένουν. «Μέχρι εκείνη τη μέρα η Τουρκία μαζί με την ‘τδβκ’ θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα βήματα μας με βάση τον δικό μας οδικό χάρτη», ανέφερε.

«Μολύνουν την ατμόσφαιρα» οι νέες δηλώσεις Ερντογάν, ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου

Σύμφωνα με τον κ.Προδρόμου «σε μια περίοδο όπου, μέσα και από την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και εν αναμονή της επίσκεψης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, επιχειρείται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μολύνουν την ατμόσφαιρα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ελπίζει ότι «η Τουρκία μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες θα επιτρέψει την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί όπου είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντάνα, αποφεύγοντας δηλώσεις και κινήσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση