GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακιντζί: Οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων έφεραν τις τουρκικές γεωτρήσεις

"Κάποιος χρειάζεται να αναρωτηθεί και να κατανοήσει γιατί οι τουρκικές γεωτρητικές πλατφόρμες βρίσκονται εδώ και έχουν ξεκινήσει...

"Κάποιος χρειάζεται να αναρωτηθεί και να κατανοήσει γιατί οι τουρκικές γεωτρητικές πλατφόρμες βρίσκονται εδώ και έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους. Αν είχε υπάρξει θετική ανταπόκριση στις εκκλήσεις μας για τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων, η τρέχουσα κατάσταση δεν θα είχε χειροτερεύσει σε αυτή την έκταση και η ένταση δεν θα κλιμακωνόταν" τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε ακόμη ότι "μια λύση στο Κυπριακό θα σήμαινε καλύτερες σχέσεις μεταξύ του τουρκικού λαού και των Ελληνοκυπρίων καθώς και μεταξύ του ελληνικού λαού και των Τουρκοκυπρίων και των λαών όλης της περιοχής. Δεν μπορούμε απλά να αλλάξουμε τη γεωγραφία, μπορούμε όμως να επιτύχουμε μια καλύτερη σχέση. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου θα συμμετάσχω στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με σκοπό την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Αναστασιάδη και αναμένω από εκείνον να προσέλθει με την ίδια λογική προσέγγιση. Έχει καταστεί ολοένα και σαφέστερο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναβλητικότητα στο Κυπριακό.

Ο κ. Ακιντζί πάντως επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Αναστασιάδη για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά. Όπως είπε "ένας από τους διεθνείς συμμετέχοντες στη Διάσκεψη είπε ότι "ο Αναστασιάδης απλά δεν ήθελε". Κάποιος άλλος επεσήμανε ότι "προσπάθησε να μετακινήσει τα γκολποστ την τελευταία στιγμή της Διάσκεψης. Η Τουρκία προσφέρθηκε να φέρει τον τότε πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Κραν Μοντάνα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν δέχτηκε να έρθει στο τραπέζι, ο κ. Τσίπρας".

Δεν αποκλείει δε, τη συζήτηση νέων σεναρίων εφόσον γίνεται σεβαστή η αρχή της πολιτικής ισότητας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Με πληροφορίες από εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση