GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη του Ελ Πάσο - Το τηλεφώνημα της μητέρας του δράστη στην αστυνομία

Η μητέρα του δράστη που συνελήφθη για τη μαζική δολοφονία 22 ανθρώπων το Σάββατο στο Ελ Πάσο του Τέξας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομί...

Η μητέρα του δράστη που συνελήφθη για τη μαζική δολοφονία 22 ανθρώπων το Σάββατο στο Ελ Πάσο του Τέξας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία πριν από εβδομάδες για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με το αν είναι αρμόζον ο γιος της να έχει στην κατοχή του ένα τουφέκι εφόδου, όπως μετέδωσε το CNN.

Η μητέρα του δράστη επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Άλεν στο Ντάλας διότι ανησυχούσε σχετικά με το εάν ο γιος της μπορεί να κριθεί ως αρκετά ώριμος ή αρκετά έμπειρος για τον χειρισμό ενός τέτοιου όπλου ώστε να αγοράσει ένα όπλο τύπου "AK", μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο δικηγόρους της οικογένειάς του.

Οι Κρις και Τζακ Ερς, οι δικηγόροι που επικαλείται το CNN, υπογράμμισαν ότι το τηλεφώνημα της μητέρας στην αστυνομία ήταν "ενημερωτικής" φύσης και δεν έγινε λόγω ανησυχιών της μητέρας ότι ο γιος της αποτελούσε απειλή για κάποιον.

"Δεν επρόκειτο για ένα ασταθές, εκρηκτικό, αλλοπρόσαλλο παιδί", δήλωσε ο Κρις Ερς και πρόσθεσε: "Δεν είναι ότι χτυπούσαν καμπανάκια συναγερμού".

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το όπλο για το οποίο ρωτούσε η μητέρα την αστυνομία ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Σαββάτου. Οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ερευνούν την υπόθεση η επίθεση αυτή να αποτελεί έγκλημα μίσους και πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος που ονομάζεται Πάτρικ Κρούσιους, οδήγησε περίπου 1.046 χιλιόμετρα για να φτάσει στη δυτική μεθοριακή πόλη Ελ Πάσο του Τέξας και να ανοίξει πυρ στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάστημα της Walmart.

Οι περισσότεροι από τους 22 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ήταν ισπανόφωνοι και μεταξύ αυτών βρίσκονταν οκτώ Μεξικανοί πολίτες. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, ενώ στον ύποπτο, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ένα ρατσιστικό μανιφέστο κατά των μεταναστών, το οποίο οι Αρχές πιστεύουν ότι έχει γραφεί από τον ύποπτο, είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο λίγο πριν από την επίθεση, την οποία ο συγγραφέας του χαρακτηρίζει "απάντηση στην εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας".

Η μητέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της, δεν έδωσε στην αστυνομία το όνομα του γιου της και η αστυνομία δεν επεδίωξε να λάβει κάποια επιπρόσθετη πληροφορία από αυτήν προτού τελειώσει το τηλεφώνημα.

Το Reuters δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δικηγόρους που επικαλείται το CNN. Ούτε η αστυνομία του Άλεν ήταν διαθέσιμη μέχρι εκείνη την ώρα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σε ανακοίνωση που είχε αναρτήσει το αστυνομικό τμήμα του Άλεν στο Twitter αυτήν την εβδομάδα, ανταποκρινόμενο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τυχόν προηγούμενα προβλήματα του υπόπτου με την αστυνομία, ανέφερε τρεις μόνον περιπτώσεις, ήσσονος σημασίας, που υπήρχαν στα αρχεία της για επαφές του υπόπτου με τις δυνάμεις της τάξης.

Η πιο πρόσφατη ήταν τον Μάρτιο, όταν ο ύποπτος ειδοποίησε την αστυνομία για ληστεία στο σπίτι των παππούδων του, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν εσφαλμένος συναγερμός και το επεισόδιο "έληξε χωρίς συνέχεια βάσει του πρωτοκόλλου".

Το 2016 επίσης ο ύποπτος επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο στο οποίο σημειώθηκε ένα μικρό ατύχημα που ερεύνησε η αστυνομία, ενώ το 2014 αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι έφυγε από το σπίτι του, στο οποίο όμως επέστρεψε περίπου 30 λεπτά αργότερα χωρίς να υπάρξει κάποιο ζήτημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία σημείωσε εξάλλου προς το CNN ότι αυτά τα τρία περιστατικά αποτελούν τις μόνες επαφές που είχε με τον κ. Κρούσιους.

Το CNN επικαλείται τέλος πηγή του περιβάλλοντος της οικογενείας του υπόπτου, η οποία δεν κατονομάζεται και η οποία δήλωσε ότι ο Κρούσιους δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του και βρισκόταν μεταξύ της μεταφοράς του από κολλέγιο για τετραετείς σπουδές σε πανεπιστήμιο, της κατάταξής του στον στρατό ή της εξεύρεσης πλήρους απασχόλησης.

"Προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα κάνει μετά", σύμφωνα με την πηγή αυτή. "Πότε ξέφυγε; Δεν το ξέρουμε", είπε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση