GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρβιτσιώτης για ιρανικό τάνκερ: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε την πορεία του προς τη Συρία - ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς τη Συρία και αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο το έχουμε σ...

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς τη Συρία και αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο το έχουμε στείλει σε όλους τους τόνους”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, “η αλήθεια είναι ότι έχουμε υποστεί πιέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές αρχές”, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θέλει να επηρεαστούν οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες, όπως είπε, υπάρχει στενή σχέση συνεργασίας.

Πρόσθεσε ότι το ιρανικό πλοίο και το φορτίο του, “δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η ΕΕ σε σχέση με τη διακίνηση ιρανικού πετρελαίου”, γι΄ αυτό και αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ.

“Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω πλοίο “δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη την χώρα. Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου”. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με την κυβέρνηση του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση