GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκαθίσταται από το Σάββατο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη

Αποκαθίσταται, από αύριο, η ομαλότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-...

Αποκαθίσταται, από αύριο, η ομαλότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, από τις 10 έως και τις 31 Αυγούστου, το ΕΓ/ΟΓ «Azores Express» θα εξυπηρετεί τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», το οποίο προ τεσσάρων ημερών, παρουσίασε μηχανική βλάβη, δυσχεραίνοντας τη μετάβαση από και προς το ακριτικό νησί.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανταποκρίθηκε άμεσα, στο αίτημα δρομολόγησης νέου οχηματαγωγού-επιβατηγού πλοίου, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, μετά την ακινητοποίηση του "ΣΑΟΣ ΙΙ", εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τον υπουργό για το μείζον πρόβλημα της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ για την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής του επικοινώνησαν με τον κ. Πλακιωτάκη και οι βουλευτές του Νομού. Την εξέλιξη ως προς την εξεύρεση λύσης, παρακολουθούσα μέσω της καθημερινής επικοινωνίας μου με τη γγ Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών και πρωτίστως της λήψης άμεσων πρωτοβουλιών από τον υπουργό, μετά τη διαπίστωση της ελλιπούς κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, είναι το γεγονός πως ήδη το εν λόγω πλοίο ταξιδεύει προς την Αλεξανδρούπολη», δηλώνει ο κ. Πέτροβιτς.

Το «AZORES EXPRESS» είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλιών την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 επιβατικά αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση