GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναδιαπραγμάτευση του δανείου του ΔΝΤ θα επιδιώξει ο υποψήφιος πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντες

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία τηςΑργεντινής, Αλβέρτο Φερνάντες, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Clarin, ότι...

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία τηςΑργεντινής, Αλβέρτο Φερνάντες, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Clarin, ότι η χώρα, υπό τις παρούσες δυνατότητές της, δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειό της στο ΔΝΤ και ότι εάν εκλεγεί θα επιδιώξει να αναδιαπραγματευθεί τους όρους αποπληρωμής του.

«Θα τονίσω πως υπάρχει μία αδήριτη πραγματικότητα και αυτή είναι ότι η Αργεντινή υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι ικανή να αποπληρώσει τα δάνεια που συνήψε», τόνισε ο Φερνάντες, που φέρεται ως επικρατέστερος να κερδίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να βοηθήσω τον πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι να επαναδιαπραγματευθεί με τον τρόπο που προτείνω, όμως έχω μέγα πρόβλημα με το να χρειασθεί να εξηγήσω στο ΔΝΤ που έχει αποτύχει ο πρόεδρος. Αυτά που πρέπει να κάνει, δηλαδή, ο πρόεδρος», πρόσθεσε.

Ο Φερνάντες, που την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε του Μάκρι στον πρώτο γύρο των εκλογών, τόνισε χωρίς τη συμφωνία του προέδρου με το ΔΝΤ για σύναψη δανείου 57 δισεκ. δολαρίων η Αργεντινή δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις πληρωμές της, όμως πρόσθεσε πως οι σχέσεις της χώρας με το χρηματοοικονομικό ίδρυμα θα πρέπει να είναι σχέσεις «σεβασμού» κι όχι «υποτέλειας».

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είμαστε ήδη σε συνθήκες χρεoκοπίας τώρα και γι’αυτό τα ομόλογα της Αργεντινής αξίζουν όσο αξίζουν, γιατί ο κόσμος γνωρίζει πως δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Θα πρέπει να φερθούμε λογικά και η λογική επιτάσσει πως η Αργεντινή θα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Φερνάντες στην Clarin.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση