GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το ότι κερδίσατε τις εκλογές δεν σημαίνει ότι έχετε πάντα δίκιο και δεν θα ελέγχεστε - ΒΙΝΤΕΟ

Παίρνοντας και πάλι τον λόγο, αυτήν τη φορά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της Ε...

Παίρνοντας και πάλι τον λόγο, αυτήν τη φορά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της ΕΥΠ, τονίζοντας πως «ο διοικητής της ΕΥΠ δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, δεν έχει πτυχίο αναγνωρισμένο από το ελληνικό δημόσιο, μουσικός δεν είναι, έχει κάνει μανατζμεντ διά αλληλογραφίας, οφείλετε λοιπόν να τηρήσετε τον νόμο και να τον αντικαταστήσετε, εκτός αν θέλετε και σε αυτό το θέμα να αλλάξετε το σύνταγμα με τροπολογία, για να το κάνετε όπως θέλετε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη πως «η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι λευκή επιταγή» και πως «το ότι κερδίσατε τις εκλογές δεν σημαίνει ότι έχετε πάντα δίκιο και δεν θα ελέγχεστε».

Σχολίασε ότι κατά την τοποθέτηση του «απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας» και «μου είπατε αν συμφωνούμε να ψηφίσουμε κι εμείς διατάξεις τις οποίες εμείς ζητήσαμε να αλλάξουν..». Είπε ότι διάταξη που προέβλεπε αρχικά τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να ορίζει ή να αυξάνει τους μετακλητούς, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί και αποσύρθηκε και επιπλέον ότι δεν είναι δικό του θέμα το πότε θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά της κυβέρνησης.

«Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο, αυτό που λέμε όμως είναι ότι η κριτική που κάνουμε είναι πολύ ουσιαστική σε ό, τι αφορά τις αμοιβές των μετακλητών που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς κάναμε πολύ δύσκολη προσπάθεια και να περιορίσουμε τις αμοιβές και τον αριθμό και εσείς αυξάνετε και τον αριθμό και τις αμοιβές και συρρικνώνετε τις προϋποθέσεις στο να έχουν απολυτήριο Λυκείου όσοι είναι συνεργάτες υπουργών».

«Δεν ξέρω αν τελικά το σωσίβιο σας είναι ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα κάθε φορά που είστε σε δύσκολη θέση θα μου λέτε τι είπε στα βιβλία του; Αναφορικά με τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε κάνει σπουδές στο αντικείμενο του, ήταν για χρόνια υπουργός, βουλευτής και ευρωβουλευτής και δεν άφησε καμία σκιά κατά τη διάρκεια της θητείας του».

Σχετικά, τέλος, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού είπε ότι αν η ΝΔ είχε πράγματι έγνοια για την κομματικοποίηση, γιατί δεν προχώρησε και σε άλλες ανεξάρτητες αρχές, όπως στον Συνήγορο του Καταναλωτή που προΐσταται ο κ. Ζαγορίτης, «γιατί δεν φέρνετε τροπολογία να απαγορεύσετε και στον κ. Ζαγορίτη;»

Αναφορικά με την κ. Θάνου που διετέλεσε επικεφαλής στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού επί πρωθυπουργίας του, είπε ότι στο νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού διατελούν και έχουν διατελέσει άριστοι νομικοί και πως περιποιεί τιμή στον κάθε πρωθυπουργό να έχει έναν έγκριτο νομικό και ακόμα μεγαλύτερη αν έχει διατελέσει στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση