GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας που έντυνε τη Μισέλ Ομπάμα - ΦΩΤΟ

Στα 59 της χρόνια κι έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του μαστού έφυγε από τη ζωή η σχεδιάστρια μόδας Ιζαμπέλ Τολέδο. Η Κουβανοα...

Στα 59 της χρόνια κι έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του μαστού έφυγε από τη ζωή η σχεδιάστρια μόδας Ιζαμπέλ Τολέδο.

Η Κουβανοαμερικανή σχεδιάστρια μόδας έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν δημιούργησε το κίτρινο φόρεμα και το παλτό που επέλεξε να φορέσει η Μισέλ Ομπάμα το 2009 στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Τολέδο, η 59χρονη σχεδιάστρια νοσηλευόταν όταν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Παρουσίασε την πρώτη της κολεξιόν το 1985 αλλά ήταν το 2009 που απέκτησε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Και πριν από την τελετή ορκωμοσίας, η Μισέλ Ομπάμα επέλεγε να ντυθεί με ρούχα της Τολέδο παραμένοντας πιστή στο στυλ και το ύφος της.

Ρούχα της επέλεγαν να φορέσουν και Χολιγουντιανές σταρ στο κόκκινο χαλί όπως η Ντέμπρα Μέσινγκ, η Ντέμι Μουρ, η Ντέμπι Μαζάρ και άλλες.

Έφθασε στις ΗΠΑ όταν ήταν έφηβη. Σπούδασε στο Κολέγιο της Μόδας της Νέας Υόρκης αλλά δεν αποφοίτησε. Όταν ακόμη ήταν λύκειο γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, τον ζωγράφο Ρούβεν Τολέδο. Για ένα σύντομο διάστημα, μόλις ενός έτους από το 2006 έως το 2007 η Τολέδο ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια στον οίκο μόδας της Anne Klein.

Πηγή φωτό: AP, Reuters,

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση