GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν τη δύναμη να λάβουν τολμηρές αποφάσεις και να οδηγήσουν τις χώρες μας σε μία νέα εποχή φιλίας

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Τουρκία επειδή φιλοξενεί περισσότερους από 3,6 εκατ. πρόσφυγες. Γνωρίζω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση για ...

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Τουρκία επειδή φιλοξενεί περισσότερους από 3,6 εκατ. πρόσφυγες. Γνωρίζω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα», δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος της Ε.Ε για τη μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο κ. Αβραμόπουλος παρευρέθη στην 11η Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα όπου δήλωσε ότι , «η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, είναι ένας απαραίτητος εταίρος και θα είναι πάντα ένας στρατηγικά σημαντικός γείτονας για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως μια στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η χώρα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει μεταναστευτικές προκλήσεις.

Σχετικά με την τρομοκρατία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως είναι μια απειλή που δεν σταματά σε εθνικά σύνορα και δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο.

«Η Τουρκία και οι πολίτες της έχουν επίσης πληγεί αρκετές φορές μέσα σε μόνο λίγα χρόνια», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας Επίτροπος δήλωσε πως ανέκαθεν προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πρόσθεσε πως ανέκαθεν υποστήριζε την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αμφότεροι «ισχυροί» πολιτικοί.

«Έχουν τη δύναμη να λάβουν τολμηρές αποφάσεις (...) και να οδηγήσουν τις χώρες μας σε μια νέα εποχή φιλίας, σχέσεων καλής γειτονίας και να μοιραστούν ένα κοινό όραμα για τις χώρες μας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση