GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμβρόσιος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του: Έγινα ολοκαύτωμα για εσάς

Την αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης τέλεσε σήμερα ο Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς υπενθυμίζοντας πως α...

Την αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης τέλεσε σήμερα ο Αμβρόσιος.
Ο Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς υπενθυμίζοντας πως από την περασμένη εβδομάδα έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Αμβρόσιου, όπως τη δημοσίευσε η ιστοσελίδα thebest.gr
«Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα ολοκαύτωμα για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς μου στην ιστορική αυτή Ιερά Μητρόπολη. Ότι, δηλαδή, θα είμαι ένα… κερί που θα καίγεται νυχθημερόν για τη δική σας ωφέλεια. Με τη χάρη του Θεού μέχρι και σήμερα κοίταξα μόνο εσάς και όχι τον εαυτό μου… Σύντομα λοιπόν κατεβαίνω από τον Θρόνο μου, έρχομαι κοντά σας και γίνομαι ένας από εσάς. Θα σας πλησιάσω και θέλω να με νιώσετε ως αδελφό σας, ως πατέρα σας, ως στήριγμά σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι η διοίκηση έχει πολύ πόνο και τεράστιες ευθύνες. Γι’ αυτό και επιθυμώ να ηρεμήσω, να έρθω προσευχόμενος πιο κοντά στον Θεό, να διορθώσω τα λάθη μου. Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσετε τον Θεό για ό,τι μου έδωσε τα 41 αυτά χρόνια κοντά σας και να Τον παρακαλέσετε να μου συγχωρέσει τις παραλείψεις και τις αμαρτίες μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράστασή σας, όπως ευχαριστώ και όλους τους ιερείς για την πολύχρονη αυτή συνεργασία μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης.
Και κατέληξε ως εξής: «Φεύγω ήσυχος διότι εξασφάλισα το απαραίτητο κονδύλι για τις εργασίες ανακαίνισης του Σπιτιού της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Παράλληλα, έχω μία μεγάλη ελπίδα πως κάποιος δωρητής θα μας δώσει χρήματα για να ανακατασκευάσουμε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, που έχει «χτυπηθεί» από το σεισμό του 1995. Ευχηθείτε ο Πανάγαθος Θεός να μας ελεεί. Δυστυχώς, έρχονται μαύρα χρόνια… Γι’ αυτό κρατηθείτε από τον Θεό και παραμείνετε κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας. Και τέλος, ευχηθείτε για εμένα να έχω χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά».
Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση