GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπολσονάρου: Οι Αργεντίνοι προχωρούν «μαζικά» σε αναλήψεις των χρημάτων τους

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Αργεντινής προχωρούν «μαζικά» σε αναλήψεις των χ...

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Αργεντινής προχωρούν «μαζικά» σε αναλήψεις των χρημάτων τους από τις τράπεζες, προεξοφλώντας την επικράτηση την 27η Οκτωβρίου του Αλμπέρτο Φερνάντες, κεντροαριστερού περονιστή πολιτικού, στις προεδρικές εκλογές.

«Μπροστά στην πιθανή επιστροφή της συμμορίας του Φόρουμ του Σαν Πάουλου (οργάνωση στην οποία συμμετέχουν κόμματα της αριστεράς στη Λατινική Αμερική) στην Αργεντινή, ο κόσμος σηκώνει μαζικά τα χρήματά του από τις τράπεζες», έγραψε ο Μπολσονάρου στο Twitter.

Ο πρόεδρος της χώρας καταφερόταν με σφοδρότητα όλη την περασμένη εβδομάδα εναντίον της αντιπολίτευσης της Αργεντινής, που επικράτησε στις προκριματικές εκλογές.

Η ευρεία νίκη του Φερνάντες τον μετέτρεψε σε αδιαφιλονίκητο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, στις οποίες υποψήφιά του για την αντιπροεδρία θα είναι η Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, η κεντροαριστερή πρώην πρόεδρος της Αργεντινής (2007-2015).

Σε περιοδεία του στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου είπε πως η γειτονική Αργεντινή βυθίζεται στο «χάος», πριν επισείσει δύο ημέρες αργότερα το φάσμα της μαζικής εξόδου Αργεντινών στη Βραζιλία, κατ’ εικόνα αυτού που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους πολίτες της Βενεζουέλας, που βιώνει μείζονα πολιτικοοικονομική κρίση.

Η απάντηση του Αλμπέρτο Φερνάντες στον Μπολσονάρου ήταν δηκτική: «Χαίρομαι που μιλάει άσχημα για εμένα», είναι «ρατσιστής» και «μισογύνης», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση