GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα ΚΙΝΑΛ - Σπίρτζη για την επιστολή που προειδοποιούσε για ατύχημα από τα καλώδια

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, με αφορμή το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιό...

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, με αφορμή το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ελικοδρόμιο του Γαλατά και την προειδοποίηση που είχε απευθύνει ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) για πιθανό ατύχημα.

Το Κίνημα Αλλαγής ασκεί σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό, αναφέροντας πως “ο κ. Σπίρτζης, πολύ απασχολημένος ως φαίνεται με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των «ημετέρων» εργολάβων, αδιαφόρησε –όπως αποκαλύφθηκε σήμερα- για την από 11/05/2018 έγγραφη επίσημη προειδοποίηση της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος σε ελικόπτερα (λόγω των καλωδίων της ΔΕΗ) στην περιοχή του Πόρου. Όπως ακριβώς δυστυχώς συνέβη και χάθηκαν 3 ανθρώπινες ζωές”, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ και καταλογίζει στον κ. Σπίρτζη ότι "δεν έπραξε ως όφειλε, το αυτονόητο. Απέδειξε και πάλι την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του”.

“Μετά την ενημέρωση του για τους σοβαρούς κινδύνους –και μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα- δεν φρόντισε να τεθεί το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο εκτός πεδίου πτήσεων”, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και κρίνει απαραίτητο "να κινηθούν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την διερεύνηση των ευθυνών για τις εγκληματικές παραλείψεις τόσον του κ. Σπίρτζη, όσον και του Διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και των αρμόδιων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που επίσης αδιαφόρησαν για τις σοβαρές προειδοποιήσεις”.

“Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγική αποτυχία της δήθεν ‘κυβερνώσας αριστεράς’ και σε αυτό τον τομέα αποκαλύπτεται", καταλήγει το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Σπίρτζης: Εμπάθεια του ΚΙΝΑΛ απέναντι στο πρόσωπό μου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει ότι "παρά την τραγική στιγμή, δεν μπορώ παρά να απαντήσω στη συνεχιζόμενη εμπάθεια του ΚΙΝΑΛ απέναντι τόσο στο πρόσωπο μου όσο και σε όσους διαχώρισαν τη θέση τους από τη νεοφιλελεύθερη πορεία και τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, πορεία η οποία, δυστυχώς, για μεγάλο τμήμα του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζεται".

Όπως αναφέρει, "είναι γνωστό σε όλους και κυρίως στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει πολυετή εμπειρία "αδιάφορης" διακυβέρνησης και του οποίου στέλεχος υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος στην Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, ότι τόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και το Υπουργείο Μεταφορών καμία ευθύνη δεν έχουν για την συντήρηση του ελικοπτέρου και τον χώρο προσγείωσης και απογείωσης του" και προσθέτει: "Όπως δεν έχουν καμία ευθύνη για τις γραμμές υψηλής και μέσης τάσης και τη σήμανση τους. Αυτό φαίνεται ακόμη και στην επιστολή του τέως Προέδρου της Αρχής και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, που δεν απευθύνεται καν στο υπουργείο Μεταφορών ή στην ΥΠΑ, αλλά στον αρμόδιο φορέα".

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ακόμα πως "ξέρουν παρά πολύ καλά ότι η ευθύνη του χώρου προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων δεν ανήκει στην ΥΠΑ ή στο υπουργείο Μεταφορών" και συμπληρώνει:

"Ξέρουν ότι τα σχέδια πτήσεων κοινοποιούνται στον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος δίνει έγκριση για την πτήση σε σχέση με την εναέρια κυκλοφορία και όχι με τον χώρο προσγείωσης - απογείωσης ο οποίος δεν απαιτείται να είναι αδειοδοτημένος, με ευθύνη του πιλότου και της εταιρείας του ελικοπτέρου. Δυστυχώς, γι αυτούς δεν συνεχίσαμε ούτε την παράδοση των ρουσφετιών του παλαιοκομματισμού, ούτε αλλάξαμε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που υπηρετούσαν στις ανεξάρτητες αρχές, όπως η Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Πιθανά το πραγματικό πρόβλημα για το ΚΙΝΑΛ, είναι ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία του τέως Προέδρου της Αρχής. Δεν προξενεί έκπληξη η συγκεκριμένη στάση του ΚΙΝΑΛ. Ιδιαίτερα μετά την απλοχεριά του να συνεχίζει να δίνει στελέχη στην κυβέρνηση της ΝΔ για να καταλάβουν κρατικές θέσεις, σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα. Η, δε, κριτική απέναντι μας για ανικανότητα από τα συγκεκριμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί δημόσιο έπαινο".

Καταλήγοντας ο κ. Σπίρτζης αναφέρει πως το ΚΙΝΑΛ "συνεχίζει να να προσφέρει - με εμπάθεια απέναντι στον προοδευτικό κόσμο - υπηρεσίες στη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και συμπληρώνει: «Κάποιοι είναι δυστυχείς που δεν συμμετέχουν ακόμη και δίνουν εξετάσεις..." και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση