GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Αποστολόπουλος: «Γιατί θα ορκισθώ δημοτικός σύμβουλος με πολιτικό όρκο...»

Από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο  Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος (Κρατύλου, Μοναστηρίου και Δράκοντος), θ...

Από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο 

Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος (Κρατύλου, Μοναστηρίου και Δράκοντος), θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. στην οποία θα συμμετέχω ως Δημοτικός Σύμβουλος, επειδή με τιμήσατε με 2514 ψήφους και την ατέλειωτη αγάπη σας!
Επέλεξα να ορκισθώ με πολιτικό όρκο, όχι γιατί δεν πιστεύω, αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο, σεβόμενος φυσικά απολύτως το δικαίωμα όλων των συνανθρώπων μας να κάνουν τις επιλογές τους. Η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, δεν επιτρέπει τον όρκο.
Αντιγράφω από τη μετάφραση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου (κεφ. ε΄, παρ. 33-37), τα λόγια του Χριστού:
"Πάλι ακούσατε, ότι ελέχθη στους παλαιούς. Δεν θα ορκισθείς ψευδώς, αλλά σεβόμενος τον Κύριο, θα εκπληρώσεις τις ένορκες υποσχέσεις σου.
Αλλά εγώ σας λέω να μην ορκισθείτε καθόλου.
Ούτε στον ουρανό, διότι είναι θρόνος του Θεού, ούτε στη γη, διότι είναι υποπόδιο των ποδιών του, ούτε στα Ιεροσόλυμα, διότι είναι πόλη του μεγάλου βασιλέως (του Θεού).
Ούτε στην κεφαλή σου να ορκισθείς, διότι ούτε μία τρίχα δεν μπορείς να μεταβάλεις σε λευκή ή μαύρη.
Ο δε λόγος σας "ναι" να είναι ναι και "όχι" να είναι όχι. Κάθε τι πέρα από αυτά, προέρχεται εκ του πονηρού".
Κατόπιν αυτών, για ποιόν λόγο ορκιζόμαστε θρησκευτικά, είναι ένα ερώτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση