GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπάργκο στη Βενεζουέλα άφησε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί χθες Πέμπτη ότι μπορεί να επιβάλλει εμπάργκο στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ αμφισ...

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί χθες Πέμπτη ότι μπορεί να επιβάλλει εμπάργκο στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ αμφισβητούν τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο Τραμπ αποκρίθηκε καταφατικά σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αυτό από δημοσιογράφο στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Ερωτηθείς εάν εξετάζει την επιβολή «εμπάργκο» ή «καραντίνας» της Βενεζουέλας, λαμβανομένης υπόψη «της εμπλοκής της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν» από έναν δημοσιογράφο, ο Τραμπ απάντησε «ναι, το κάνω», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, πριν κατευθυνθεί προς το ελικόπτερό του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από εκείνες περίπου πενήντα χωρών, ήταν η πρώτη που αναγνώρισε στην αρχή της χρονιάς ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας έναν από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της λατινοαμερικάνικης χώρας σε κρίση, τον Χουάν Γκουαϊδό.

Η Ουάσινγκτον μεταξύ άλλων επέβαλε τον Απρίλιο εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Βενεζουέλα, για να εντείνει την πίεση που ασκεί στον σοσιαλιστή πρόεδρο Μαδούρο, να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Όμως έξι μήνες αργότερα ο Νικολάς Μαδούρο, που διατηρεί την υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων συμμάχων του, παραμένει στην προεδρία της Βενεζουέλας και η αντιπολίτευση μοιάζει να αδυνατεί να συνεχίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις παρά τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που βιώνει η χώρα.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν από το 1962 εμπάργκο στην Κούβα, χώρα που υποστηρίζει τον Μαδούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση