GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Στόχος μας η μείωση των εισφορών εργοδοτών-εργαζομένων

Για τη νέα επικουρική σύνταξη, αλλά και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών – εργαζομένων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μί...

Για τη νέα επικουρική σύνταξη, αλλά και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών – εργαζομένων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο υφυπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα (μη χορήγησης) συντάξεων για την επόμενη γενιά», καθώς το ασφαλιστικό σύστημα είναι ισχυρό, ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σύστημα στα πρότυπα των προηγμένων δυτικών δημοκρατιών.

«Έχεις μια κρατική δημόσια, διανεμητική αναδιανεμητική σύνταξη του ΕΦΚΑ, και μια νέα επικουρική που θα αφόρα τους νέους εργαζόμενους. Από 1η Ιανουαρίου 2021 θα δημιουργηθούν ατομικοί λογαριασμοί τα λεφτά εργαζομένου – εργοδότη θα μένουν σε λογαριασμό στο όνομα του εργαζομένου, ο λογαριασμός θα ‘’αυγατίζει’’ κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου, και στο τέλος η σύνταξη που θα πάρει θα εξαρτάται από το ύψος του ατομικού λογαριασμού αυτού χωρίς να επηρεάζεται από πιθανές μελλοντικές δημοσιονομικές κρίσεις και τον δημογραφικό κίνδυνο» εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

«Το σύστημα των ατομικών λογαριασμών δεν στηρίζεται σε διανεμητική λογική ότι οι νέοι πληρώνουν τους παλιότερους» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές σχολίασε ότι σήμερα είναι 20% επί του μισθού εργοδότη – εργαζομένου για την κύρια σύνταξη.

«Στόχος μας είναι η εισφορά να πάει από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας... Περιμένουμε και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου ώστε να μην υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα» διευκρίνισε.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση