GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στον Πόρο: Επιχειρηματίας και ιδρυτής Μουσείου ο ένας εκ των δύο Ρώσων νεκρών - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ονόματα των δύο Ρώσων επιβατών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου, χθες, στον Π...

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ονόματα των δύο Ρώσων επιβατών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου, χθες, στον Πόρο.

Πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin, με τον πρώτο να αποτελεί έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία, γνωστό φιλάνθρωπο και ιδρυτή του “Μουσείου Ρωσικών Εικόνων”.

Την είδηση του θανάτου του Abramov επιβεβαίωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ένας πρώην υπάλληλος του Μουσείου, ο Sergey Bryun. “Δεν το πιστεύαμε. Αλλά ο προσωπικός βοηθός του μας το επιβεβαίωσε. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του, υπάρχουν άνθρωποι που μίλησαν με τον διευθυντή του Μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πέθανε”, ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή.

Συνάδελφοι και φίλοι του επιχειρηματία γνωστοποίησαν την είδηση μέσω Facebook, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Abramov.

Το “Μουσείο Ρωσικών Εικόνων”, αποτελεί μία “μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)”, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Μουσείου.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Abramov το 2006 και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ίδιο. Οι επισκέψεις, οι ξεναγήσεις, οι διαλέξεις και οι εκδηλώσεις γίνονται δωρεάν. Πρόκειται για την μοναδική ιδιωτική έκθεση Βυζαντινών και παλαιών Ρωσικών έργων τέχνης, στη Ρωσία, και η οποία περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.

Εκτός των άλλων, ο Abramov ήταν και γνωστός στη Μόσχα για τις φιλανθρωπίες του. Βοηθούσε βετεράνους και ορφανά παιδιά, ενώ συνέβαλε στην κατασκευή εκκλησιών και συντριβανιών, αναφέρει το Ria.

Πηγή: ria.ru/ ΦΩΤΟ: Museum of the Russian Icon, new.russikona.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση