GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολονύχτια μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Σάμο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Κύθηρα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που μαίνονται από χθες, ...

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που μαίνονται από χθες, στη Σάμο και στα Κύθηρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις του νερού, ενώ η εικόνα από την εξέλιξη και των δύο πυρκαγιών είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη Σάμο εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Η φωτιά στο Πυθαγόρειο Σάμο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μμ του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα -πρόκειται για τις δυνάμεις του νησιού. Συνδράμουν επίσης αρκετά εθελοντικά οχήματα και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς ευτυχώς, να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία.

Οι πολίτες που απομακρύνθηκαν άμεσα από στεριά και θάλασσα, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου όπου και παρέμειναν μέχρι να τακτοποιηθούν σε δωμάτια άλλων ξενοδοχείων.

Κατά την παραμονή τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό με μέριμνα του Δήμου Σάμου και Αντιπεριφέρειας Σάμου.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠαλαιόποληΚυθήρων. Σήμερα το πρωί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Επίσης, συνδράμουν μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα. 

Δείτε την εξέλιξη της φωτιάς από τον Αυλεμόνα, σε φωτογραφίες και βίντεο που έστειλαν αναγνώστες στο enikos.gr

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχή πάνω από την παραλία Καλαδί.

Tο enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Πηγή ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: samostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση