GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πυρκαγιά στην Εύβοια "πνίγει" την Αττική - ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια και καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura. Η φωτιά βρίσκεται με...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια και καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura. Η φωτιά βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Αγριλίτσα.


Εξαιτίας των πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.




Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες. Το "IRIS" αναπτύχθηκε και λειτουργεί επιχειρησιακά στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας.

Οι δορυφορικές εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά είναι αποκαλυπτικές. Ο καπνός, μεγάλο μέρος του οποίου έχει εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, φαίνεται με κυανό χρώμα.








Πηγή πληροφοριών: meteo.gr
Πηγή ΦΩΤΟ: meteo.gr, Twitter
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ MeteoGr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση