GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας για τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Σε ετοιμότητα για εκκένωση της κοινότητας Ξηρόκαμπος

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου για να θέσουν υπό έλεγχ...

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης και δύο μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση