GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Λαβράκι" της ΑΑΔΕ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα - Στην "τσιμπίδα" από πριβέ κλαμπ έως κοσμηματοπωλεία

Εντείνουν τους ελέγχους οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε κατ' εξοχήν καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, βγάζον...

Εντείνουν τους ελέγχους οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε κατ' εξοχήν καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, βγάζοντας «λαβράκια» και επιβάλλοντας πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας στις επιχειρήσεις- από πριβέ κλαμπ έως κοσμηματοπωλεία- που συλλαμβάνονται με φορολογικές παραβάσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων:

*Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Ρόδο απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

*Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

*Επίσης στη Σαντορίνη, σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

*Στην Πάρο, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση