GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλαλούμ με την αποκατάσταση των καλωδίων στον Πόρο - Ο Δήμαρχος καταγγέλλει ότι τοποθετήθηκαν σε λάθος ύψος

Ολοκληρώθηκε η επανασύνδεση των καλωδίων μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τοποθετήθηκαν σε λ...

Ολοκληρώθηκε η επανασύνδεση των καλωδίων μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τοποθετήθηκαν σε λάθος ύψος, εμποδίζοντας αυτή τη φορά και τη διέλευση των πλοίων.

"Παρά την εντυπωσιακά γρήγορη αποκατάσταση της σύνδεσης, η επιχείρηση συνάντησε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού και της έλλειψης ειλικρίνειας των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ απέναντι στις τοπικές και τις κεντρικές αρχές. Από την άλλη, βασίστηκε στην αυταπάρνηση και στη συγκλονιστική παρουσία του χαμηλόβαθμου προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, στη συνδρομή και στην άψογη συνεργασία όλων των υπόλοιπων Υπηρεσιών/Αρχών, του προσωπικού και της Διοίκησής τους, καθώς και στον άψογο και καθοριστικό συντονισμό από πλευράς του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Για τα ζητήματα αυτά, θα γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο χρόνο.

Προς το παρόν, θα πρέπει να σταθούμε στη σοβαρότερη συνέπεια της ανευθυνότητας του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είναι ότι τα καλώδια τοποθετήθηκαν στο μισό περίπου ύψος από εκείνο που βρίσκονταν προηγουμένως (ελάχιστο σημερινό ύψος 26μ. έναντι 48μ. πριν τη βλάβη), με συνέπεια πλέον να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα, όχι μόνο για την αεροπλοΐα, αλλά και για τη ναυσιπλοΐα. Μάλιστα, κατά την ώρα της ολοκλήρωσης των εργασιών, οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πόρου, την Πυροσβεστική, αλλά και εγγράφως το Λιμεναρχείο, ότι τα καλώδια βρίσκονται στο προγενέστερο ύψος. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει νέα πολύωρη προγραμματισμένη διακοπή, με πιθανότερη μέρα για αυτήν, την Τρίτη 27 Αυγούστου. Όπως αποδεικνύεται μάλιστα, ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ανύψωση των καλωδίων (τάνυση) στο προβλεπόμενο ύψος δεν βρισκόταν στον Πόρο κατά τις εργασίες επανασύνδεσης, γεγονός που ο ΔΕΔΔΗΕ απέκρυψε από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Η δημοτική αρχή Πόρου έχει απευθύνει κατεπείγον έγγραφο στην ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, κοινοποιούμενο σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, με το οποίο ζητάει αναλυτικά την κατάρτιση και έγγραφη γνωστοποίηση του σχετικού προγραμματισμού, ώστε μέχρι τότε να ληφθούν από όλους όλα τα απαραίτητα μέτρα" έγραψε αρχικά ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στο Facebook.

Όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος του νησιού τοποθετήθηκαν 22 μέτρα πιο χαμηλά γιατί ο εργολάβος που έχει το ειδικό μηχάνημα για να ολοκληρώσει την εργασία, βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο υπεύθυνος των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποκατάστασης των καλωδίων υπέγραψε στο Λιμεναρχείο το εξής. Ότι η τωρινή σύνδεση των καλωδίων επί στύλων έχει γίνει στο ίδιο ύψος σε σχέση με την προ βλάβης κατάσταση. Αυτό έγινε την Πέμπτη τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όταν ξημέρωσε , οι άνδρες του λιμενικού διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μέτρησαν. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας ήταν 26,5 μέτρα.

Για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή σκάφη του λιμενικού από τα γύρω νησιά να βρίσκονται στο δίαυλο ώστε να διώχνουν πλοία με κατάρτια πιο ψηλά των 22 μέτρων.

"Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Το έργο θα ολοκληρωθεί την Τρίτη οπότε και τα καλώδια θα τοποθετηθούν στο σωστό ύψος" απάντησε στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση